Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Julia (†16) sa kvôli šikane obesila: Zúfalý otec zverejnil jej posledné FOTO pred smrťou

Julia Derbyshireová
Julia Derbyshireová (Zdroj: FB/Adrian Derbyshire)

LONDÝN - Nešťastný otec zdieľa srdcervúce fotografie svojej dcéry, ležiacej na nemocničnom lôžku, len pár minút predtým, než zomrela. Sama sa pokúsila vziať si život v snahe ukončiť on-line šikanovanie. Julia Derbyshireová mala iba 16 rokov. Jej otec Adrian (42) ju našiel obesenú v ich dome vo Warringtone, v anglickom grófstve Cheshire a poskytol jej prvú pomoc. O päť dní neskôr musel urobiť najhoršie rozhodnutie, po ktorom ju lekári odpojili od prístrojov. Šanca na záchranu tínedžerky bola nulová.

Šikana ju doviedla k najhoršiemu: Poľka (†16) sa obesila na záchodoch v anglickej škole

Dlhých 17 mesiacov sa Adrian nedokázal na fotografie pozrieť, ale rozhodol sa o ne podeliť kvôli tomu, aby zvýšil povedomie o kampani proti šikane na internete."Urobil som tie zábery pár minút pred Juliinou smrťou a pochoval ich v telefóne. Nechcel som sa na ne pozerať a stále nechcem," povedal zdrvený otec pre portál MailOnline s tým, že dôvod na ich použitie je však príliš dôležitý na to, aby ich nechal len tak. "Namiesto toho, aby sme so šampanských oslávili jej 18. narodeniny, položil som jej kvety na hrob," dodal.

Julia sa narodila vo Veľkej Británii, no keď mala štyri roky, rodina sa presťahovala do Spojených štátov. O desať rokov neskôr sa ale vrátili do Warringtonu po tom, čo mala tínedžerka problémy so šikanou a sebapoškodzovaním. Otec, bohužiaľ, netušil, že jeho dcéra je stále terčom on-line šikanovania a navštevuje webovú skupinu, kde mládež propagovala sebapoškodzovanie a samovraždy.

Fotografie nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a ľudí s citlivou povahou!

"Keď sa pozerám na tie fotky, cítim sa fyzicky zle," hovorí muž, ktorý sám takmer zomrel v roku 2008 kvôli krvácaniu do mozgu, ktoré ho pripútalo na invalidný vozík. Málokto však vie, že ako paraolympionik získal s britským tímom dve zlaté a tri strieborné medaile. "Ak to však pomôže rodičovi alebo rodine nemusieť si prejsť tým, čím som si prešiel ja, potom to presne splní cieľ, o ktorom táto kampaň je," uviedol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu