Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Psychicky chorý stalker napadol herečku: Padol rozsudok, zostane na psychiatrii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BERLÍN - Pre vážne psychické ochorenie uznal dnes krajinský súd v Berlíne za trestne nezodpovedného nórskeho stalkera, ktorý vlani v októbri zaútočil v nemeckej metropole nožom na herečku Anne Kulbatzkiovú. Súčasne nariadil jeho hospitalizáciu na psychiatrickej klinike. V zdôvodnení súd uviedol, že v prípade iného postupu by muž predstavoval nebezpečenstvo s rizikom spáchania ďalších ťažkých zločinov.

Informovalo o tom dnes internetové vydanie denníka Bild. Útočníka, ktorý čelil obžalobe z pokusu o vraždu, umiestnili už skôr na psychiatrii. Vyšetrovanie prípadu ukázalo, že muž, ktorý síce pochádza z Nórska, avšak vlastní byt v Berlíne, herečku dlhodobo sledoval a opakovane ju proti jej vôli vyhľadával. Obžalovaný v súdnej sieni priznal zámer zavraždiť herečku, o ktorej vyhlásil, že bol ňou "posadnutý".

Talentovaná Nemka, ktorá po štúdiu vo Viedni zbierala prvé herecké skúsenosti práve v Nórsku, utrpela pri útoku rezné zranenia. V nemocnici však nestrávila dlhší čas. Ozbrojeného útočníka pred budovou Nemeckého divadla v Berlíne premohli zamestnanci scény a okoloidúci chodci, ktorí ho potom odovzdali privolaným policajtom.

Viac o téme: NemeckoBerlínAnne Kulbatzki
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu