Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Smrť na dovolenke v Bulharsku: Žena (†51) sa poškriabala v bazéne, doplatila na chybu lekárov

Liz Faircloughová Zobraziť galériu (2)
Liz Faircloughová (Zdroj: FB)

LONDÝN - Matka štyroch detí z Británie zomrela na infikované škrabnutie na dovolenke v Bulharsku po tom, čo tamojší zdravotnícky personál nerozpoznal závažnosť jej zdravotného stavu. Vyšetrovatelia smrti asistentky učiteľa Liz Faircloughovej dospeli k záveru, že keby bola liečená v Spojenom kráľovstve, mohla by prežiť.

Hrozná smrť na dovolenke v Chorvátsku: Britku (†20) našli ležať v kóme pred klubom

Liz Faircloughová sa vybrala minulý rok v lete na vysnívanú dovolenku na pobrežie Bulharska so svojím manželom Andrewom. Niekoľko dní po prílete podľa portálu mirror.co.uk spadla v bazéne a poškriabala sa. Počas plávania v mori sa jej do rany na nohe dostala infekcia.

Pri vyšetrovaní sa zistilo, že prístup zo strany nemocnice v Burgase bola nedostatočný, pretože žena nedostala adekvátnu liečbu, keďže zdravotníci si mysleli, že má len natrhnutý sval a poslali ju domov. Napriek neskoršej operácii na zmiernenie tlaku v stehne zomrela 18. augusta na septický šok.

Smrť na dovolenke v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

Minulý piatok sa anglický koroner vyjadril, že tragicky skonala po tom, čo bola premeškaná šanca na jej vyliečenie. Lekár-konzultant, ktorý prehodnocoval ženin prípad, súhlasil s tým, že keby ju ošetrovali v nemocnici v Spojenom kráľovstve, mohla prežiť. Pri akomkoľvek podozrení na základnú infekciu by jej boli urobené krvné skúšky a podané antibiotiká. Na súde uviedol, že aj to najmenšie škrabnutie na jej koži mohlo viesť k vzniku streptokokovej infekcie.

Doktor Mark Pitt, ktorý vykonal post-mortem vyšetrenie v Británii, dodal, že príčinou smrti bol septický šok spojený zo závažnou formou kožnej infekcie.

Viac o téme: DovolenkaInfekciaBulharsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu