Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zatýkania po útoku v Manchestri pokračujú: Traja muži v rukách polície

Hliadkujúci policajti v anglickom metre.
Hliadkujúci policajti v anglickom metre. (Zdroj: SITA/Yui Mok/PA via AP)

LONDÝN - Britské orgány oznámili v súvislosti s vyšetrovaním pondelkového bombového útoku v Manchestri zatknutie ďalšieho podozrivého, ktorým je muž vo veku 44 rokov.

Podľa vyhlásenia polície grófstva Veľký Manchester zadržali túto osobu v piatok večer v mestskej časti Rusholme, a to pre "podozrenie z prečinov voči zákonu o terorizme". Podrobnosti o dôvode zatknutia zverejnené vyhlásenie neobsahuje, polícia však uviedla, že vyšetrovanie uvedeného prípadu "rýchlo napreduje".

Najnovší podozrivý je už deviatym, ktorého v Anglicku zadržiavajú v súvislosti s udalosťou z pondelka, keď samovražedný útočník odpálil bombu pri vstupe do haly Manchester Arena na záver koncertu americkej popovej speváčky Ariany Grande. Útok si vyžiadal 22 obetí na životoch a 116 zranených.

Ďalšie dve osoby zadržané po tomto incidente už medzičasom prepustili na slobodu. Polícia sa domnieva, že predpokladaný samovražedný útočník, 22-ročný Salman Abedi, bol súčasťou zločineckej siete.

Do domu sa prebíjali

Ďalších dvoch mužov zatkla dnes ráno v Manchestri britská polícia v súvislosti s bombovým útokom, ku ktorému došlo v tomto severoanglickom meste nedávno na koncerte speváčky Ariany Grande. Informuje o tom agentúra DPA.

Polícia metropolitného grófstva Veľký Manchester vo svojom oznámení na sociálnej sieti Twitter spresnila, že pri zatýkaní použila riadenú explóziu. Pomocou nej sa dostala dovnútra domu v štvrti Cheetham Hill v centre Manchestru, kde sa podozrivé osoby nachádzali. Celkový počet zatknutých v súvislosti s pondelkovým teroristickým útokom tak aj s dnešnými zadržanými dosiahol trinásť. Dvoch ľudí však medzitým prepustili bez obvinení.

Manchester bol v pondelok dejiskom bombového útoku, ktorý si vyžiadal 22 obetí na životoch a desiatky zranených. Polícia sa domnieva, že predpokladaný páchateľ útoku v Manchestri, 22-ročný Brit líbyjského pôvodu Salman Abedi, mohol byť členom extrémistickej siete. Vyšetrovatelia sa teraz snažia vypátrať jej ďalších členov.

Viac o téme: TerorizmusAnglickoBritániaManchester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu