Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fotenie škôlkarov v Prahe sa zmenilo na drámu s desivým koncom: Štvorročné dievčatko je mŕtve

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: YT/Zdravotnická Záchranná Služba hl.m.Prahy)

PRAHA - Obrovské nešťastie sa stalo včera v Prahe. Škôlkari sa vybrali mimo areál materskej školy, išli sa fotiť. Dievčatko (†4) sa v bazéne fotografky utopilo.

Tragédia sa stala v utorok krátko predpoludním v pražskej mestskej časti Pitkovice. Jedna z tried Montessori škôlky mala dohodnutý termín fotenia. Vybrala sa preto do domu fotografky. 

Dievčatko sa v bazéne zamotalo

Zatiaľčo fotografka deti fotila, jedno z nich odbehlo na záhradu. Podľa informácií českého portálu idnes.cz, dievčatko našli v bazéne, do ktorého s najväčšou pravdepodobnosťou nešťastne spadlo, keď sa ostatní škôlkari fotili. Podľa informácií českej agentúry Aktu.cz sa dievčatko v bazéne zamotala do igelitovej plachty. Kým prítomní zistili, že chýba, bolo pod hladinou dlhých 20 minút. Okamžite, ako si nešťastnú udalosť všimli, vytiahli ho a začali s poskytovaním prvej pomoci.


Prečítajte si aj:

Hororové nešťastie v Slovenskom raji: Dievčatko (1) vypadlo otcovi do hlbokej rokliny


Na miesto dorazili do niekoľkých minút od oznámenia aj privolaní záchranári. Pokračovali v resuscitácii ďalších 45 minút. Žiaľ, bezúspešne. Dievčatko sa oživiť nepodarilo. Ako uviedli, topilo sa dlhé minúty. Prípadom sa teraz zaoberá polícia, ktorá zisťuje, ako k nešťastiu došlo. "Môžem potvrdiť, že túto udalosť vyšetrujeme, ale s ohľadom na citlivosť prípadu nebudeme podávať žiadne bližšie informácie," uviedol hovorca pražskej polície Tomáš Hulan.

 

 

 

Viac o téme: DievčatkoPrechádzkaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu