Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hororové nešťastie v Slovenskom raji: Dievčatko (1) vypadlo otcovi do hlbokej rokliny

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – V jednej z najkrajších turistických oblastí Slovenska sa cez víkend odohralo nešťastie, na aké si naši záchranári nespomínajú. Rodičia zo Serede sa vybrali s ročným dieťaťom na výlet do Slovenského raja, kde ich čakal ľúty boj o život dcéry.

Nešťastná udalosť sa podľa operačného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) odohrala v sobotu 3. septembra popoludní, keď záchranári dostali telefonát od rozrušeného turistu. V oblasti Misových vodopádov v Suchej Belej malo vypadnúť do niekoľkometrovej rokliny otcovi z nosiča len ročné dievčatko, informovali nás záchranári.

Mapa najnebezpečnejších miest v dovolenkovom raji Slovákov: Päť zón smrti vo Vysokých Tatrách

Na miesto nehody po ohlásení nehody smeroval vrtuľník a jedna pozemná skupina záchranárov. Hoci pomoc dorazila už o necelých 20 minút, pri Misových vodopádoch sa dieťa nepodarilo nájsť. Podľa informácií oblastného strediska HZS rodičia nevedeli presne opísať, kde sa udalosť odohrala.

Hororové nešťastie v Slovenskom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Vrtuľník preletel celú roklinu, ale dievčatko bolo stále nezvestné. „Medzitým sa na tiesňovú linku HZS dovolal iný turista a nahlásil GPS súradnice miesta nehody a informácie o stave dieťaťa,“ informovala HZS na svojej stránke. V rovnakom čase sa miesto podarilo lokalizovať aj posádke vrtuľníka. „K dieťaťu bol pomocou palubného žeriava spustený záchranár HZS s lekárkou,“ doplnili záchranári.

Hororové nešťastie v Slovenskom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Dievčatko po veľmi vážnom úraze hlavy letecky transportovali do nemocnice v Poprade, odkiaľ bolo prevezené do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Ako Topkám potvrdil ná­mest­ník riaditeľky pre liečebnú starostlivosť pre nechirurgické odbory Juraj Bazár, dieťa je momentálne v umelom spánku a jeho zdravotný stav je stabilizovaný, avšak naďalej veľmi vážny.

Hororové nešťastie v Slovenskom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: NešťastieSlovenský rajSuchá Belá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu