Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spoveď ľudí z koncertu mení celú situáciu: Dalo sa tomu zabrániť? Bezpečnosť bola otrasná

Účastníci koncertu sa sťažujú na nedostatočnú ochranku. Zobraziť galériu (5)
Účastníci koncertu sa sťažujú na nedostatočnú ochranku. (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Podcenili to? Viacerí účastníci koncertu Ariany Grande v anglickom Manchesteri tvrdia, že hocikto mohol do haly preniesť hocičo. Britské médiá priniesli spoveď niekoľkých ľudí, ktorí tvrdia, že pod kabátom mohol mať útočník nebezpečnú bombu. Tieto slová potvrdzuje aj Češka, ktorá bola na koncerte.

Na Twitteri a Facebooku sa vynárajú spovede ľudí, ktorí sa delia s kamarátmi a verejnosťou so svojimi zážitkami z koncertu. Tí, ktorí tam boli, si však všimli jednu podstatnú vec - na koncert sa dalo ľahko prepašovať nebezpečné zariadenia. Napríklad aj bomba, ktorá zabíjala.

Prehliadka nebola skoro žiadna

Prehovorila o tom aj jedna Češka pre Radiožurnál. Nikola povedala, že žiadnu bezpečnostnú prehliadku nevidela. "Bezpečnostná prehliadka nebola skoro vôbec žiadna, skoro nulová. Vôbec sme cez rámy neprechádzali. Jediné, čo ich zaujímalo, bolo, či nemáme vlastnú vodu. Tašky skoro vôbec nekontrolovali, ani sa do nich nepozreli. Nechali nás ísť dovnútra bez akéhokoľvek ohmatania, či pri sebe niečo nemáme," povedala českému rádiu.

Spoveď ľudí z koncertu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Ďalšia žena na Twitteri napísala, že síce jej kontrolovali tašku, no pod kabátom sa dalo preniesť niečo. "Bola som v aréne v Manchesteri a kontrolovali iba vašu tašku, ktokoľvek mohol vojsť s vecmi pod kabátom," napísala. Škótka Hannah povedala britským médiám, že ich batohy ani len nekontrolovali. Alexander jej pritakal. "Keď sme vchádzali do arény, nepodrobili naše tašky kontrole," tvrdí Angličan.

Ochranka bola strašná

Kirstyn Pollard meškala na koncert a tak ju ochrankári nekontrolovali. "Meškali sme, možno preto, no nepozerali nás," povedala pre Sky News.

Spoveď ľudí z koncertu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Na Twitteri písal aj ďalší, že ochranka bola strašná. "Pretože som bol na koncerte v Manchesteri, nie som prekvapený, že bol niekto schopný niečo preniesť do arény. Ochranka bola príšerná. Len skontrolovali moju tašku, žiadne detektory kovov alebo osobné prehliadky každého, kto vstupuje cez vchod Manchester Victoria," tvrdí dotyčný svedok. Práve pri tomto vchode došlo k výbuchu.

Batoh som mala plný

A pridávali sa aj ďalší návštevníci. Tí zhodne tvrdia, že ochranka a kontrola bola slabá. Či sa tomu útoku dalo predísť, ťažko tvrdiť. Jedna žena dokonca tvrdí, že v Manchester Arene bola viackrát a ochranka tam bola slabá. "Pri našich troch posledných návštevách vystúpení v manchesterskej Arene dokonca ani nekontrolovali môj batoh, ktorý som mala. Aj keď som mala batoh plný a celkom ťažký," napísala ďalšia.

Speváčka Ariana Grande
Zobraziť galériu (5)
Speváčka Ariana Grande  (Zdroj: SITA)

Keď sa britské médiá pýtali, prečo nebola dostatočná bezpečnostná prehliadka, vedenie haly zatiaľ neodpovedalo.

Viac o téme: KoncertBombaManchester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu