Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Princ Harry a rozvedená Američanka: Bezprecedentné rozhodnutie kráľovnej!

Princ Harry a jeho vyvolená Meghan Markle.
Princ Harry a jeho vyvolená Meghan Markle. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. údajne dala svojmu vnukovi, princovi Harrymu, súhlas, aby svoju priateľku Meghan Markleovú požiadal o ruku. Nemenovaný zdroj pre britský denník Mirror pripustil, že ich zásnuby by sa mohli konať pravdepodobne tento rok.

Podľa denníka Daily Express zásnuby budú do septembra a pred hrami Invictus Games (Hry neporazených), ktoré princ Harry organizuje pre vojnových veteránov a na ich podporu. Denník Mirror pripomenul, že medzi kráľovnou a princom Harrym, ktorý je štvrtý v poradí následníctva na britský kráľovský trón, je veľmi silné puto, takže získanie "požehnania" od nej bolo podľa všetkého prekonaním poslednej prekážky pred tým, ako Harry požiada Meghan o ruku.

Nedávno sa tiež potvrdilo aj to, že Harry sa bude môcť s Meghan zosobášiť vo Westminsterskom opátstve. Celé mesiace v tejto veci panovala neistota vzhľadom na postoj anglikánskej cirkvi k manželstvám rozvedených ľudí. 

Problém mal aj Charles

Anglikánska cirkev je síce známa svojím uvoľneným prístupom k manželstvám rozvedených, ale napríklad v prípade Harryho otca, princa Charlesa, bola postavená pred dilemu, keďže ide o možného budúceho kráľa a on i jeho nevesta Camilla Parkerová-Bowlesová chceli uzavrieť manželstvo ako rozvedení. Pár sa napokon zosobášil civilne s následným požehnaním v kostole. 

Americká herečka Markleová má za sebou manželstvo s americkým filmových a televíznym producentom Trevorom Engelsonom, s ktorým sa rozviedla v auguste roku 2013. Jej vzťah s princom Harrym z nej v roku 2016 urobil herečku, ktorej meno bolo najčastejšie vyhľadávaným na službe Google. 

Vo Westminsterskom opátstve sa ženil aj Harryho starší brat, princ William. Túto sobotu sa bude vydávať sestra Williamovej manželky Pippa Middletonová, ktorá si vezme za manžela Jamesa Matthewsa. Jedným z hostí na tejto svadbe, ktorá sa má konať v úzkom kruhu, bude aj Meghan Markleová.

Viac o téme: Princ HarryMeghan MarkleAlźbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu