Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ruský veterán sa totálne pomiatol: Niekoľko ľudí zastrelil, po vojakoch hádzal granáty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KRATOVO - Najmenej štyroch ľudí v sobotu zastrelil 50-ročný veterán z čečenskej vojny v dedine Kratovo neďaleko Moskvy. Muž menom Igor sa podľa televízie Russia Today zabarikádoval vo svojom dome, odkiaľ začal strieľať na okoloidúcich z poľovníckej pušky.

Dvaja ľudia, ktorých zasiahol vonku, strelným zraneniam podľahli. Na privolaných príslušníkov polície a Národnej gardy neskôr začal hádzať granáty. Nad akciou zo strany ministerstva vnútra prevzal velenie priamo minister Vladimir Kolokolcev. 

Počas vyjednávania sa na miesto dostavil aj Igorov otec, ktorý ho vyzval, aby sa vzdal. Odpoveďou však bola iba streľba z domu, informovala agentúra TASS. Podľa agentúry Interfax utrpel zranenia najmenej jeden člen bezpečnostných zložiek, ktorého zasiahol šrapnel z granátu.

Keď policajné jednotky a Národná garda napokon vtrhli do domu, objavili ďalšie dve mŕtve telá. "Štyria mŕtvi, niekoľko zranených," zhrnula pre TASS hovorkyňa ministerstva vnútra Tatiana Petrovová.

Dom strelca sa medzičasom podľa Russia Today ocitol v plameňoch a napokon aj úplne zhorel, keďže polícia nedovolila hasičom zasiahnuť. Ozbrojencovi sa však podarilo z domu uniknúť a naďalej strieľal po príslušníkoch bezpečnostných zložiek. V noci nadnes sa ho napokon polícii a Národnej garde podarilo "eliminovať".

"Spoločná operácia ministerstva vnútra a Národnej gardy sa skončila. Strelec bol eliminovaný," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Irina Volková.

Miestni obyvatelia povedali médiám, že vojnový veterán Igor žil so svojou matkou a trpel psychickou poruchou. Podľa jedného zo susedov po návrate z Čečenska pôsobil ako ťažkoodenec v polícii a neskôr aj v zložkách ministerstva pre výnimočné situácie, kde však utrpel traumu a istý čas potom strávil na psychiatrii.

Viac o téme: VojnaVeteránRuskoMoskvaKratovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu