Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ruský poslanec je celý bez seba, v USA mu odsúdili syna: Bol mučený, vo väzení neprežije!

Právnik odsúdeného Romana Selezňova
Právnik odsúdeného Romana Selezňova (Zdroj: SITA/AP Photo/Ted S. Warren)

MOSKVA - Poslanec ruskej Dumy Valerij Selezňov vyjadril pobúrenie nad odsúdením svojho syna v USA na 27 rokov väzenia za počítačové pirátstvo.

Roman Selezňov (32) bol v auguste odsúdený za krádeže údajov o kreditných kartách z amerických reštaurácií, spôsobiac tak škodu v sume takmer 170 milión dolárov (159 miliónov eur). Agentúra RIA NOVOSTI citovala ruského poslanca, že rozsudok "vyniesli kanibali" a že jeho syn bol "unesený".

Valerij Selezňov, člen dolnej komory ruského parlamentu je spojencom ruského prezidenta Vladimíra Putina. "Môj syn bol mučený, nakoľko byť po únose väznený v cudzej krajine je samo o sebe mučením. Je nevinný," vyhlásil Selezňov, ktorý je členom nacionalistickej Liberálno-demokratickej strany. Dodal, že vníma trest pre svojho syna ako doživotný, pretože jeho syn by nikdy 27 rokov vo väzení neprežil. 

Podľa amerického ministerstva spravodlivosti Roman Selezňov v rokoch 2009 až 2013 prenikol do systémov maloobchodných prevádzok a nainštaloval do nich softvér, ktorý mu umožnil ukradnúť milióny čísiel kreditných kariet z viac ako 500 amerických obchodov a 3.700 finančných inštitúcií. Selezňov bol zadržaný v júli 2014 na Maledivách. Jeho laptop v tom čase obsahoval viac ako 1,7 milióna ukradnutých čísiel kreditných kariet. 

Viac o téme: RuskoUSAValerij Selezňov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu