Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Teror vo Švédsku sa vôbec nemusel stať: Nové informácie o podozrivom Uzbekovi

Uzbek mal prejavovať sympatie Daeš
Uzbek mal prejavovať sympatie Daeš (Zdroj: SITA)

ŠTOKHOLM - Uzbek podozrivý zo spáchania piatkového atentátu v Štokholme podľa švédskej polície prejavoval sympatiu voči extrémistickým organizáciám, vrátane Daeš. Dnes to na tlačovej konferencii uviedol policajný hovorca Jonas Hysing. Muž v roku 2014 podal vo Švédsku žiadosť o povolenie na pobyt, úrady ju ale zamietli. Preto mal byť z krajiny deportovaný a kvôli tomu ho úrady hľadali.

Švédska polícia podozrieva 39-ročného Uzbeka, že v piatok popoludní narazil nákladným vozidlom do davu ľudí na rušnej nákupnej triede v centre Štokholmu. O život prišli štyria ľudia, medzi nimi dvaja občania Švédska, jeden Brit a jeden Belgičan. Pätnásť ľudí utrpelo zranenia, Česi medzi nimi podľa hovorkyne českého ministerstva zahraničia Ireny Valentová nie sú.

V súvislosti s týmto atentátom vyšetrovatelia zadržali ďalších päť ľudí a päťsto ich vypočuli. Nič konkrétne podľa nich nenasvedčuje, že by v krajine hrozili ďalšie útoky. Denník Dagens Nyheter najnovšie tvrdí, že jeden ďalší človek bol zatknutý, polícia sa o tom však na tlačovej konferencii nezmienila.

Viac o téme: AtentátŠtokholmDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu