Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO strašného momentu z útoku vo Švédsku: Nákladiak vpálil do nič netušiacich ľudí

Nákladiak preletel okolo obchodu Zobraziť galériu (2)
Nákladiak preletel okolo obchodu (Zdroj: youtube/sott media)

ŠTOKHOLM - Švédsko sa stále spamätáva zo šoku, ktoré utrpelo v piatok, keď nákladiak vpálil do obchodného centra na nákupnej zóne a zabil štyroch ľudí. Tento moment zachytila bezpečnostná kamera v jednom z obchodov. Je jasné, že ľudia, ktorí sa v tom čase nachádzali v okolí, prežili nepredstaviteľnú hrôzu.

Zábery zobrazujú ľudí, ktorí prechádzajú okolo obchodu s oblečením na pešej zóne v centre Štokholmu. Zrazu sa rozbehnú, pričom je jasné, že sa blíži nejaké nebezpečenstvo. Niektorí vbehnú dovnútra predajne, iní bežia na druhú stranu ulice. 

VIDEO strašného momentu z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/sott media)

Švédsko smúti po teroristickom útoku: Podozrivým je Uzbek (39), sympatizant Daeš

VIDEO strašného momentu z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/sott media)

A potom sa na nich vyrúti kamión, ktorý podľa najnovších informácií riadil tridsaťdeväťročný Uzbek. Zrazil niekoľkých ľudí a vpálil do nákupného centra. Viaceré osoby na mieste zabil, pätnásti ľudia utrpeli zranenia. 

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre osoby s citlivou povahou

Podozrivý muž sympatizuje s radikálnou organizáciou Daeš. Polícia ho zadržala ešte v piatok na jednom zo štokholmských predmestí. Okrem toho bol v súvislosti s útokom zadržaný aj druhý muž, ktorý má mať napojenie na už spomínaného Uzbeka. Švédsky premiér Stefan Löfven oznámil, že úrady s okamžitou platnosťou zaviedli kontrolu na hraniciach, ktoré sa v najbližších desiatich dňoch dotknú všetkých osôb, ktoré sa chystajú krajinu opustiť. Opatrenie sa môže predĺžiť o ďalších 20 dní. Zástavy na vládnych úradoch vo Švédsku budú dnes spustené na pol žrde ako prejav úcty k obetiam. 

Viac o téme: ŠtokholmŠvédsko Terotistický útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu