Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrozivý verdikt v prípade vraždy Zdeňka (†31) v Británii: Muža, ktorý ho ubil reťazou, oslobodili

Čecha ubil na smrť pred týmto podnikom Zobraziť galériu (3)
Čecha ubil na smrť pred týmto podnikom (Zdroj: profimedia.sk/gofundme.com)

LONDÝN - Londýnsky súd zbavil obvinenia z vraždy Brita, ktorý vlani reťazou ubil na smrť českého imigranta Zdeňka Makara. Tento prípad vzbudil veľkú pozornosť kvôli obávam zo zvýšeného násilia po brexite. Páchateľ, ktorý nebol uznaný vinným ani z úmyselného zabitia, sa bránil, že konal v sebaobrane.

Ondrej (†19) sa od britských úradov dozvedel hroznú správu: Namiesto návratu domov smrť!

Podľa vyšetrovateľov sa tridsaťjedenročný Čech, ktorý pracoval v Kráľovskom inštitúte britských architektov, nepohodol vlani v septembri neďaleko svojho bydliska v Londýne so skupinou mladíkov na bicykloch BMX. Podľa očitých svedectiev si ich pred fast foodom, kde si bol kúpiť jedlo, doberal, či nie sú bicyklovým gangom, čo skupinu nahnevalo.

Zdeněk Makar
Zobraziť galériu (3)
Zdeněk Makar  (Zdroj: profimedia.sk)

Napriek tomu, že Čech, ktorý sa vracal domov z drinku s priateľmi, chcel situáciu upokojiť, dvadsaťdeväťročný maliar a natierač Raymond Sculley na neho podľa záberov bezpečnostnej kamery zaútočil s reťazou s bezpečnostným zámkom na bicykel a zasadil mu niekoľko rán do hlavy. Potom nad svojou obeťou stál a podľa svedkov ležiacemu mužovi povedal: "Pozri, čo si ma donútil urobiť".

Okoloidúci cyklista, ktorý videl koniec útoku, privolal záchranku a na pomoc pribehli aj miestni obyvatelia. Čech sa už ale k životu neprebral, podľa pitvy zomrel krátko na to v dôsledku silného krvácania.

Hrozivý verdikt v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Sestra zavraždeného v miestnej tlači vlani uviedla, že jej brat sa odsťahoval do Londýna pred viac ako desiatimi rokmi. Televízii Prima teraz povedala, že rodina hľadá spôsob, ako verdikt zvrátiť.

Viac o téme: SmrťZdeněk Makar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu