Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na Trumpove tvrdenia, že Obama dal odpočúvať telefóny v jeho sídle, neexistujú dôkazy

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Pablo Martinez Monsivais, File)

WASHINGTON - Neexistujú nijaké dôkazy, ktoré by podopreli tvrdenia amerického prezidenta Donalda Trumpa, že administratíva jeho predchodcu Baracka Obamu dala odpočúvať telefóny v jeho newyorskom sídle Trump Tower. Uviedli to dnes dvaja členovia výboru pre kontrolu tajných služieb Snemovne reprezentantov amerického Kongresu.

Republikánsky kongresman Devin Nunes a demokrat Adam Shiff na tlačovej konferencii povedali, že ministerstvo spravodlivosti im ešte stále nedodalo dôkazy, ktoré by Trumpove tvrdenia podopreli. Ak sa tak nestane do nimi stanoveného termínu, teda do 20. mája, podniknú kroky, ktorými ministerstvo donútia, aby ich žiadosti vyhovelo.

Nunes neverí, že "skutočne došlo k odpočúvaniu Trump Tower" v New Yorku. Výbor na kontrolu tajných služieb podľa neho zvádza boj s riaditeľom Národnej spravodajskej služby (DNI) o to, či výbor dostane k dispozícii počítačové vybavenie potrebné na preskúmanie dôkazov Ústrednej spravodajskej služby (CIA) o zásahoch Ruska do priebehu minuloročných amerických prezidentských volieb.

Obaja kongresmani tiež uviedli, že riaditeľ Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) James Comey a riaditeľ Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) Richard Ledgett sa 20. marca zúčastnia verejného vypočúvania v kongresovom výbore pre kontrolu tajných služieb.

Viac o téme: OdpočúvanieDonald TrumpBarack Obama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu