Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Turista zažil po príchode do Gruzínska šok: O TOMTO budem rozprávať ešte svojim deťom

Jesper po príchode do Gruzínska zažíval jeden šok za druhým Zobraziť galériu (3)
Jesper po príchode do Gruzínska zažíval jeden šok za druhým (Zdroj: youtube/Saba Aslamazashvili)

TBILISI - Prvý deň v novej krajine môže ovplyvniť celú vašu návštevu. Ak hneď pri príchode zažijete niečo nepríjemné, tento pocit sa s vami, či chcete alebo nie, vlečie ďalej. No mladý Holanďan mal presne opačnú skúsenosť. Ani sám zrejme nečakal, že výlet do Gruzínska sa stane tým najlepším cestovateľským rozhodnutím, aké v živote urobil.

Prílet do cudzej krajiny býva pre mnohých únavný - ste po dlhom lete, musíte čakať na batožinu a ako na potvoru nie je naokolo žiadny voľný taxík. Nič z toho však nemusel riešiť Jesper Black z Holandska. Práve naopak, keď priletel do Gruzínska, čakalo na neho na letisku obrovské prekvapenie. Ako šesťmiliónty návštevník tejto bývalej sovietskej republiky za rok 2016 totiž zažil VIP privítanie, o akom sa mu ani nesnívalo. 

Mladík netušil, že popritom, ako prechádzal pasovou kontrolou, ho sledovali vládni úradníci, ktorí sa na jeho príchod pripravovali niekoľko mesiacov. Potom sa už nestačil čudovať, čo sa deje. Na videu, ktoré zverejnila gruzínska turistická agentúra, vidno, ako ho na letisku vyzdvihol neznámy muž, z ktorého sa vykľul osobný šofér luxusnej limuzíny. Keď sa Jesper opýtal, kam ho vezie, len mu s úsmevom podal kartu, na ktorje bolo napísané: "Milý Jesper, si veľmi špeciálny hosť. Priprav sa na prekvapenia. Gruzínsko." 

Turista zažil po príchode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Saba Aslamazashvili)

Auto zastalo pred hotelom, kde Blacka so všetkou slávou privítal samotný gruzínsky predseda vlády, Giorgi Kvirikashvili. Dvojica sa spolu navečerala a napila sa dobrého domáceho vína, zatiaľ čo im atmosféru spríjemňovala tradičná gruzínska kapela. 

Turista zažil po príchode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Saba Aslamazashvili)

Jesper bol týmto výletom nadšený. Povedal, že na neho nezabudne do konca života a bude o ňom rozprávať ešte svojim deťom. "Bolo to neskutočné, najlepší zážitok v mojom živote. Ďakujem obyvateľom Gruzínska za ich vrelé privítanie," dodal so slzami v očiach. 

Viac o téme: DovolenkaGruzínsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu