Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pentagón si chce prenajať priestory v Trumpovej veži v New Yorku

Trump Tower
Trump Tower (Zdroj: SITA/AP/Mark Lennihan)

WASHINGTON - Ministerstvo obrany USA si chce prenajať priestory v newyorskom mrakodrape prezidenta Donalda Trumpa, informovala dnes televízia Fox News.

Záujem o prenájom priestorov v 58-poschodovom vežiaku Trump Tower v centre Manhattanu už v utorok avizoval hovorca Pentagónu James Brindle. Podľa jeho slov by v nich mali umiestniť "personál a vybavenie" za účelom podpory prezidenta USA priamo v jeho newyorskej rezidencii.

Brindle zdôraznil, že by nemalo ísť o veľké priestory. V komplexe Trump Tower už pôsobí tím Tajnej služby Spojených štátov (USSS), ktorá chráni amerického prezidenta a jeho rodinu. Donald Trump sa po januárovom uvedení do prezidentského úradu presídlil do washingtonského Bieleho domu. V budove Trump Tower však stále býva jeho manželka Melania so synom Barronom.

Informácia o zamýšľanom prenájme podľa nej vyvoláva otázky etického charakteru. "Nikdy som nepočul o prezidentovi, ktorý by účtoval nájomné ministerstvu obrany alebo inej vládnej inštitúcií," povedal pre denník Washington Post Richard Painter, bývalý poradca prezidenta Georgea W. Busha. Prenájom celého poschodia v Trump Toweri môže podľa neoficiálnych informácií stáť až 1,5 milióna dolárov ročne. 

Viac o téme: Donald TrumpPentagónTrump tower
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu