Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Anarchisti v Grécku kontaminovali rôzne druhy potravín: Vstrekovali do nich chlór

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

ATÉNY - Viacero nealkoholických nápojov a potravín vyrábaných nadnárodnými spoločnosťami museli stiahnuť z predaja v širšom okolí Atén kvôli skupine gréckych anarchistov, ktorí do potravín údajne vstrekovali chlór a kyselinu chlorovodíkovú. Oznámil to dnes grécky úrad dohliadajúci na bezpečnosť potravín (EFET).

Medzi preventívne stiahnutými produktmi sú napríklad aj niektoré z menších fliaš Coca-Coly Light či Nestea od firmy Nestlé, ďalej tiež viaceré omáčky od spoločnosti Unilever a mlieko od spoločnosti Delta, spresnil EFET. 

Skupina gréckych anarchistov vystupujúca pod názvom Green Nemesis zverejnila ešte v pondelok na internete hrozbu, v ktorej tvrdila, že zamýšľa spôsobiť veľkú finančnú útratu nadnárodným spoločnostiam. 

Príspevok obsahoval podrobnosti ohľadne metódy, ktorú skupina údajne použila na znehodnotenie potravín. Priložené k nemu boli tiež viaceré fotografie znázorňujúce fľaštičky s kyselinou a tiež to, ako sa výrobky kontaminujú pomocou injekčných striekačiek. Grécka polícia prípad vyšetruje, na jeho objasňovaní sa podieľa aj protiteroristické oddelenie.

Viac o téme: ChlórGŕeckoNealkoholické nápoje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu