Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vyšetrovanie útokov v Istanbule sa rozbehlo: Protiteroristická jednotka zadržala 235 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

Turecké ministerstvo vnútra uviedlo, že v rámci protiteroristickej operácie, ktorá sa dnes uskutočnila vo viacerých tureckých mestách, bolo zadržaných 235 ľudí.

Podľa tureckej štátnej agentúry Anadolu sa bezpečnostné operácie uskutočnili v 11 tureckých mestách a bolo pri nich zadržaných 235 ľudí, voči ktorým boli vznesené obvinenia súvisiace s terorizmom alebo šírením teroristickej propagandy. V správe tureckého ministerstva vnútra sa neuvádza názov organizácie, ktorá bola cieľom rozsiahlej bezpečnostnej operácie, ani to, či sú zadržané osoby podieľali na príprave bombových útokov, pri ktorých zahynulo v sobotu v Istanbule 44 ľudí a ďalších najmenej 155 osôb utrpelo zranenia.

Podľa agentúry DPA sú všetci zadržaní členmi prokurdskej Ľudovodemokratickej strany (HDP), ktorú vláda obviňuje zo spolupráce so zakázanou Stranou kurdských pracujúcich (PKK). V priebehu ostatného roka zadržali turecké orgány viac ako 1000 členov tejto strany. K zodpovednosti za útok v Istanbule sa v nedeľu prihlásila militantná skupina Sokoli oslobodenia Kurdistanu (TAK).

Viac o téme: TerorizmusTureckoIstanbulTeroritický útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu