Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia otvorila prípad z roku 1970: Nové desivé svedectvo, dievčatko (3) padlo do rúk beštii

Cheryl Grimmerová Zobraziť galériu (2)
Cheryl Grimmerová (Zdroj: profimedia.sk)

SYDNEY - Prípad, ktorý pred 46 rokmi vydesil svet, opäť ožíva. Polícia sa pustila do ďalšieho vyšetrovania záhadného zmiznutia 3-ročnej Cheryl Grimmerovej z Austrália. Dôvodom je nové zistenie, ktoré by mohlo pomôcť objasniť aj vraždy, ktoré sa v čase únosu dieťaťa odohrali na austrálskych plážach.

Píše sa rok 1970 a 3-ročná Cheryl Grimmerová žije so svojimi rodičmi a tromi staršími bratmi vo Wollongongu. V ten osudný deň odišla s bratmi do prezliekacích kabínok na pláži, kde sa deti plánovali kúpať. Odvtedy Cheryl nikto nevidel a rodina stratila nádej na jej prežitie. Sú presvedčení, že dievčatko niekto uniesol a zavraždil.

Tínedžer vyplňoval prihlášku na univerzitu, zistil niečo strašné: 12 rokov po ňom pátrali!

Akékoľvek stopy po zmiznutí dievčatka sa vyšetrovateľom nepodarilo nájsť. Až doteraz. Ukázalo sa, že rodičia Cheryl, Carl a John, sa nedožili možného rozuzlenia mysteriózneho prípadu. Detektívi teraz narazili na zaujímavú stopu.

Bratia nikdy neprestali pátrať

Bratia Cheril aj po rokoch priznali, že svoju sestru nikdy neprestali hľadať. Mame na smrteľnej posteli pred tromi rokmi sľúbili, že zistia, čo sa stalo. Trojročná Cheryl bola unesená na pláži Fairy Meadow počas rodinného výletu. Bratia s dievčatkom odišli do spŕch. Na chvíľu sa však ocitla sama v dámskych šatniach, z ktorých už nikdy nevyšla.

Záhadný mladík

Rodičia krátko po únose ponúkli 10-tisíc dolárov tomu, kto by pomohol únoscu vypátrať. Až teraz vyšlo na povrch, že v deň únosu Cheryl sa po pláži pohyboval podozrivý mladík. Ľudia ho videli, ako rýchlo beží do krovinatých porastov pri pláži a stráca sa za nimi. Chlapec mal svetlú pokožku, bol asi 150 centimetrov vysoký, strednej postavy s hnedými vlasmi a modrými očami. Odhadom mohol mať vtedy 16 až 17 rokov, píšu austrálske médiá.

Vyšetrovatelia sa teraz obávajú, že zmiznutie Cheryl by mohlo súvisieť s niekoľkými ďalšími vraždami detí na plážach. V roku 1965 napríklad zmizli v okolí pláže Wanda Beach dve dievčatá vo veku 15 rokov. Obe našli onedlho zavraždené neďaleko pláže. Zomreli brutálnou smrťou, pri ktorej sa ich páchateľ pokúsil znásilniť. Vraha dievčat nikdy nenašli.

Kabínky na pláži, z ktorých Cheryl uniesli.
Zobraziť galériu (2)
Kabínky na pláži, z ktorých Cheryl uniesli.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Cheryl Grimmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu