Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Brutálny prepad v štáte Iowa, zastrelili dvoch policajtov: Muži zákona sú v nebezpečenstve

Pri útokoch v Des Moines zastrelili dvoch policajtov Zobraziť galériu (2)
Pri útokoch v Des Moines zastrelili dvoch policajtov (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Dvoch policajtov dnes zastrelili pri zatiaľ neobjasnených útokoch v Des Moines, metropole amerického štátu Iowa a jej bezprostrednom okolí. Oboch policajtov náhle prepadli, keď sedeli vo svojich služobných autách, uviedla dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície.

Seržant Paul Parizek počas tlačovej konferencie novinárom povedal, že polícia prípad prešetruje, zatiaľ však nemá dosť podrobností, ktoré by mohla zverejniť. Parizek prejavil rozhorčenie a uviedol, že policajti v Des Moines sú zjavne v nebezpečí. Dodal, že mestská polícia sa rozhodla zdvojnásobiť počet členov hliadok, aby posilnila ich bezpečnosť. 

FOTO Brutálny prepad v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

"Niekto tu poľuje na policajtov. Dúfame, že sa nám ho podarí nájsť skôr, ako zraní kohokoľvek ďalšieho," povedal podľa stanice BBC Parizek. Prvého policajta zastrelili dnes ráno asi o 1.06 h miestneho času (7.06 h SEČ) v meste Urbandale, niekdajšom predmestí Des Moines. Ďalšieho usmrtili pri podobnom útoku v meste Des Moines, len asi o 20 sekúnd neskôr a približne o tri kilometre ďalej.  

Viac o téme: útok IowaDes Moines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu