Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

K extrémistovi z Maďarska chodili cvičiť Rusi: Airsoft hral aj s diplomatmi

Policajti pri zásahu v severomaďarskej obci Böny.
Policajti pri zásahu v severomaďarskej obci Böny. (Zdroj: TASR/AP)

BUDAPEŠŤ - Ruské tajné služby boli v kontakte s radikálnou pravicovou organizáciou Maďarský národný front, ktorého vodca István Györkös v stredu pri domovej prehliadke v obci Böny zastrelil jedného policajta a druhého zranil.

Uviedol to dnes maďarský spravodajský server Index.hu, podľa ktorého sa na airsoftovom cvičení tejto organizácie zúčastnili pred časom aj ruskí diplomati. Sedemdesiatšesťročný Györkös pri prehliadke strelil jedného policajta do hlavy, ten zomrel na mieste. Druhého policajta zranil.

Páchateľa s poranením brucha operovali v nemocnici v Györi, dnes ho prevezú do väzenskej nemocnice v meste Tököl v Peštianskej župe. Zastreleného 46-ročného policajta posmrtne povýšili do hodnosti podplukovníka.

Zastrelený policajt pochádzal z Mlynkov a mal slovenské korene 

Hlavný vyšetrovateľ Národného úradu vyšetrovania (NNI) Péter Pálvölgyi, ktorého v stredu pri domovej prehliadke v severomaďarskej obci Böny zastrelil vodca radikálne pravicovej organizácie Maďarský národný front István Györkös, pochádzal z obce Mlynky (Pilisszentkereszt) a mal slovenské korene. Pre TASR to dnes uviedol Mlynčan Imrich Fuhl.

Podľa jeho slov 46-ročného policajta, ktorého posmrtne povýšili do hodnosti podplukovníka, zrejme za účasti ministra vnútra pochovajú práve v tejto obci v Peštianskej župe. Jeho rodina tam totiž stále býva. Správa o smrti policajta zasiahla celú obec, zdôraznil Fuhl.

Viac o téme: PolicajtStreľbaVraždaZabitieExtrémistaTajná službaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu