Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Salzburg bol hore nohami: Muž (24) najprv strieľal na policajtov a potom sa chcel podpáliť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SALZBURG/VIEDEŇ - O rozruchu, o ktorý sa postaral v stredu večer v rakúskom Salzburgu 24-ročný muž, ktorý najskôr strieľal zo vzduchovej pištole zo strechy objektu, aby neskôr ušiel, doniesol benzín a chcel sa podpáliť, informovali vo štvrtok tamojšie médiá.

Muž, ktorý najskôr vyčíňal vo svojom bydlisku, na čo políciu upozornili viacerí občania, začal po privolanej hliadke strieľať. Následne boli privolaní príslušníci špeciálnej jednotky Kobra, ktorí však v bydlisku strelca našli iba jeho zbraň.

Na celom území mesta Salzburg tak vyhlásili po strelcovi pátranie, do ktorého sa zapojili všetky policajné vozidlá, ale aj vrtuľník a psovodi. Jednému z nich sa napokon podarilo hľadaného vypátrať. Keď však Salzburčan videl približovať sa policajtov, polial sa benzínom z kanistra, ktorý naplnil na čerpacej stanici a pokúsil sa o samoupálenie. Policajti ho však premohli a zadržali.

Pri výsluchu sa zadržaný, ktorého medzičasom na podnet prokuratúry previezli do justičného zariadenia Puch-Urstein, priznal k streľbe na policajtov a uviedol, že si želal, aby ho zastrelili. V bydlisku zadržaného našla polícia viacero digitálnych kamier a cestovných pasov, ktoré môžu pochádzať z inej trestnej činnosti. Viac svetla do prípadu vnesie až prebiehajúce vyšetrovanie.

Viac o téme: StreľbaSlazburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu