Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Útok neznámych ozbrojencov na prísne stráženú väznicu s množstvom džihádistov

Útok na prísne stráženú väznicu v africkom štáte Niger
Útok na prísne stráženú väznicu v africkom štáte Niger (Zdroj: Twitter)

NIAMEY - Neznámi ozbrojenci zaútočili dnes na prísne stráženú väznicu na juhu afrického štátu Niger, v ktorej je väznených množstvo džihádistov. S odvolaním sa na oznámenie miestneho ministerstva vnútra a verejnej bezpečnosti o tom informovali agentúry AP a DPA.

K útoku došlo vo väznici v meste Koutoukale asi 40-50 kilometrov severne od metropoly Miamey. Polícia a ozbrojené zložky útok rýchlo dorazili, uviedol minister Mohamed Bazoum. Dodal, že v zariadení väznia mnoho islamských extrémistov prevažne z Mali. Pri útoku sa podľa ministra odpálil najmenej jeden zo samovražedných atentátnikov. 

Bezpečnostné sily oblasť uzavreli, prehľadávajú a pátrajú po útočníkoch na úteku. Či sa niektorým väzňom počas incidentu podarilo utiecť, nebolo bezprostredne známe, doplnila DPA. Niger ohrozujú povstalecké skupiny operujúce v susedných krajinách: z juhu robia výpady islamskí extrémisti z nigérijského hnutia Boko Haram, od západných hraníc s Mali útočia povstalci napojení na teroristickú sieť al-Káida a zo západu džihádisti so zázemím v Líbyi.

Viac o téme: NigerDžihádisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu