Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Maďarov masírovala Orbánova propaganda tak, ako ešte nikdy: VIDEO Pred utečencami neutečieš!

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP)

BUDAPEŠŤ – Víkendové maďarské referendum o utečeneckých kvótach zažilo absolútny prepad a neúspech. Účasť bola nízka, no drvivá väčšina zúčastnených potvrdila a vyslovila svoj názor smerujúci proti povinnému prerozdeľovaniu utečencov v EÚ. Maďarská propaganda prostredníctvom médií bola tlačená počas celého dňa.

Ako avizovala maďarská verejnoprávna televízia, nielen v Maďarsku sa počas víkendu čakalo na výsledky referenda. Utečenci v meste Belehrad boli pripravený vyraziť za hranice Srbska. „Migranti zo Srbska vyrazia smerom na Maďarsko v prípade priaznivého výsledku,“ tento oznam svietil na obrazovkách spomínanej televízie niekoľko hodín počas dňa venovanému referendu.

Informácie, že sa imigranti počas celého dňa združovali pri autobusovej stanici a čakali na výsledky referenda potvrdil aj maďarský redaktor, ktorý sa v Srbsku nachádzal. Povedal aj to, že sa nevedia dočkať kedy sa hranice otvoria a oni budú môcť opustiť miesto, kde sú zlé podmienky na život.

Okrem týchto oznamov a reportáži, ľudia počúvali opakujúce sa správy o bitkách imigrantov. Ďalej o EÚ, ktorá chce zrušiť národné štáty a V4, ktorá sa jej postaví. Z maďarskej strany išlo o čistú propagandu. Ľuďom prezentovali počas celého dňa iba to najhoršie. Dobrá správa ale je, že sa im to nepodarilo a referendum je aj napriek nátlaku neplatné. Účasť bola iba okolo 40%. 

Viac o téme: ReferendumPropagandaMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu