Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ľudia sa modlili, potom nastalo krvavé peklo: Atentátnik sa odpálil priamo v mešite

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock, )

ISLAMABAD - Najmenej 16 obetí na životoch si včera vyžiadal samovražedný atentát, ktorý sa odohral počas piatkových modlitieb v mešite na severozápade Pakistanu. Ďalších asi 25 ľudí utrpelo pri výbuchu nálože zranenia. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, uviedla agentúra AP.

Podľa vládnych zdrojov sa atentát odohral v mešite v dedine Ambar na federálne spravovanom kmeňovom území Mohmand pri hraniciach s Afganistanom.

Oblasť, kde k útoku došlo, bola považovaná za baštu pakistanskej vetvy fundamentalistického hnutia Taliban. V roku 2014 sa tam však začala veľká operácia vládnych síl, pri ktorej bol zlikvidovaný veľký počet islamistov. Napriek tejto operácii však násilnosti v tejto časti Pakistanu neutíchajú, konštatovala agentúra AP.

Počet obetí samovražedného útoku v mešite vzrástol na 36

Na 36 vzrástol počet obetí piatkového samovražedného bombového útoku v mešite na severozápade Pakistanu, informovali dnes tamojšie orgány. Uviedli, že v nemocniciach zomreli niektorí zo zranených.

Atentátnik zaútočil počas modlitieb, kedy sa v mešite nachádzalo asi 200 ľudí. Medzi obeťami a zranenými sú podľa agentúry AP aj deti. K útoku sa prihlásila separatistická sekcia Talibanu známa ako Džamá al-Ahrár. Uviedla, že útočila na členov provládnych milícií.

Viac o téme: MešitaAtentátPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu