Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obrovský požiar vo filmových ateliéroch: Škody na Barrandove sa šplhajú na desiatky miliónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - O požiari vo filmových ateliéroch na pražskom Barrandove informovala verejnoprávna Česká televízia, ako aj viaceré tamojšie internetové servery.

Podľa niektorých z nich horí časť ateliérov, iné s odvolaním sa na požiarnikov priniesli správy o vzplanutí kulís.Ako vyplýva z informácií internetového servera Lidovky.cz, z kulís sa plamene rozšírili aj na kroviny v okolí.Na mieste zasahujú viaceré jednotky profesionálnych i dobrovoľných hasičov.

Škody po požiari sú predbežne 100 miliónov 

Škody po požiari kulís k seriálu Knightfall vo filmových ateliéroch na Barrandove sú predbežne 100 miliónov korún. Oheň hasiči po 20:00 dostali pod kontrolu, povedala ČTK pražská policajná hovorkyňa Andrea Zoulová.

"Podarilo sa zachrániť dva objekty z dreveného mestečka," povedala ČTK hovorkyňa hasičov Pavlína Adamcová. Štúdio sa po dohode s produkciou k požiaru nechcelo vyjadrovať.

Podľa serveru TN.cz sa mal seriál Knightfall americkej produkcie začať v pripravených kulisách stredovekej Paríža začať natáčať cez víkend. Američania začali seriál pre stanicu History Channel natáčať v Chorvátsku, do Česka sa presunuli v júli približne na päť mesiacov.

Príbeh sa odohráva medzi 13. a 14. storočím a zachytáva skutočné udalosti, ktoré viedli k prenasledovaniu a pádu templárskych rytierov. Natáčať sa malo do decembra potrebné na Točník, v Průhoniciach, Doksanech či na Barrandove, kde produkcia v niekoľkých ateliéroch postavila dekorácie interiérov a na pozemku barrandovských štúdií kulisu dobové Paríža.

Jej autorom je filmový architekt Ondřej Nekvasil. Kulisa vznikala desať týždňov a zaplnila 30 tisíc metrov štvorcových.

Viac o téme: PrahaBarrandov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu