Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Takéto sochy na svoju počesť nečakal: Trump je úplne nahý, FOTO vnútri!

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Republikánsky uchádzač o Biely dom Donald Trump sa dočkal veľkého množstva sôch, zrejme to ale nie sú také, o aké by stál. V amerických mestách sa totiž objavujú skulptúry, ktoré ukazujú politika úplne nahého. Za akciou pravdepodobne stojí umelecká skupina, ktorá už skôr Trumpa kritizovala, napísal dnes server Huffington Post.


Fotografie nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov


Identické sochy v životnej veľkosti sa objavili v New Yorku, v Los Angeles, v San Franciscu, v Clevelande či v Seattli. Zobrazujú Trumpa s vážnym výrazom v tvári a s rukami založenými na objemnom bruchu. Ukazujú aj politikove genitálie, avšak časť ich chýba. Na plakete pri Trumpových nohách je nápis "cisár nemá gule".

Sochy sú podpísané Indecline, čo je umelecké združenie, do ktorého sa anonymne zapájajú autori street artu. Združenie v minulosti napríklad umiestnilo na hollywoodsky chodník slávy mená černošských obetí policajného násilia a útočilo aj na Trumpa kvôli jeho politickým postojom.

Sochy vzbudili veľkú pozornosť. Podľa Huffington Post sa s jeho sochou fotilo veľa ľudí, ich obrázky zaplavili sociálne siete. Sochu v New Yorku podľa agentúry AP počas dneška odstránili pracovníci parku, v ktorom bola umiestnená, v ostatných mestách skulptúry zostávajú na svojom mieste. Organizátori Trumpovej prezidentskej kampane podľa AP vystavenie politikových sôch na verejných priestranstvách nijako nekomentovali.

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu