Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Republikánsky kandidát Trump opäť reorganizoval svoju kampaň

Donald Trump Zobraziť galériu (3)
Donald Trump (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump opäť podstatne reorganizuje tím svojej predvolebnej kampane - za výkonného riaditeľa kampane vybral Stephena Bannona z konzervatívneho spravodajského a názorového portálu Breitbart News a za manažérku kampane určil republikánsku odborníčku na stratégie a realizátorku verejných prieskumov Kellyanne Conwayovú. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Trumpov krok nasleduje len 82 dní pred americkými prezidentskými voľbami naplánovanými na 8. novembra a predstavuje ďalšiu závažnú zmenu v búrlivej kampani. Trump pre AP povedal, že obe osobnosti pozná už dlho. "Sú to fantastickí, úspešní ľudia, ktorí víťazia, šampióni, a my potrebujeme vyhrať," uviedol.

Donald Trump
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Prieskumy verejnej mienky ukazujú, že Trump za svojou demokratickou súperkou Hillary Clintonovou zaostáva na celoštátnej úrovni a aj v kľúčových, rozhodujúcich štátoch. Republikánsky kandidát dodal, že šéf kampane Paul Manafort na svojom súčasnom poste zostáva. O tomto vývoji udalostí ako prvý informoval americký denník Wall Street Journal. Zmeny prišli deň po tom, čo Trump zverejnil na Facebooku odkaz vyzývajúci na ukončenie zaslepenosti a skľúčenosti.

Donald Trump
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: KampaňDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu