Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Panika na jadranských plážach: Desivé svedectvá dovolenkárov, pri brehu pláva žralok!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TERST - Podľa dovolenkárov číha aj na pobrežiach Jadranského mora hororová hrozba. Niekoľko ľudí sa už neodvážilo vkročiť do vody po tom, ako si všimli, že sa zhruba 20 metrov od pláže objavil jeden z najobávanejší živočíchov.

Rekreanti v talianskom Terste dostali strach o život. Len dvadsať metrov od obľúbenej pláže si totiž nedávno všimli plávajúceho žraloka. Zviera medzi prvými spozorovali aj manželia Ezio Di Francesco a Nella Esposito, ktorí do Terstu prišli na dovolenku. Kým sa pohodlne slnili na pláži, z mora sa začala dvíhať žraločia plutva, píše Il Picollo.

Mladík sa stretol tvárou v tvár so žralokom: VIDEO jeho reakcie, akú by ste nečakali

More bolo podľa manželov plné plavcov, keď uvideli siluetu žraločieho tela. Živočích mohol byť dlhý meter a pol, možno necelé dva metre. Pozorovanie morského dravca potvrdil aj miestny rybár Alessandro Cralli. Keďže v mori nikdy nevidel iné veľké ryby okrem delfínov, malo by skutočne ísť o žraloka.

Raj dovolenkárov a žralokov

Po svedectvách dovolenkárov začala pri pobreží hliadkovať prímorská stráž a plavci dostali varovanie, aby boli pri pobyte vo vode opatrní. Mnohí z nich však pokračovali v plávaní bez veľkého prekvapenia. Žraloky v Jadranskom mori totiž nie sú žiadnou zvláštnosťou.

Raj dovolenkárov je domovom asi 30 druhov žralokov, vrátane veľkého bieleho žraloka. Ich útoky na človeka sú však spravidla raritou. Paradoxne, k prvému zaznamenanému útoku žraloka došlo práve v Terste, presne 1. septembra 1868, keď napádal obávaný veľký biely žralok.

Panika na jadranských plážach:
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: DovolenkaMoreŽralokJadran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu