Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Záchrana chlapca (5) v bombardovanej Sýrii: Srdcervúce VIDEO, ktoré vás doženie k plaču

Dôsledky občianskej vojny na nevinných deťoch. Zobraziť galériu (2)
Dôsledky občianskej vojny na nevinných deťoch. (Zdroj: YouTube/AMC)

ALEPPO - Omran Daqneesh so svojimi bosými nôžkami ledva dočiahne na okraj sedadla v zadnej časti sanitky. Prachom pokrytý päťročný chlapec má oči poznačené šokom a zdá sa, že ani nevníma krv presakujúcu z rany na čele. Malý Sýrčan bol jedným z piatich detí zranených pri nálete v Qaterji v susedstve mesta Aleppo. Tieto srdcervúce zábery, zachytávajúce len fragmenty z podobných hrôz, boli zdieľané na sociálnych sieťach v obrovskom počte.

Situácia v Sýrii sa neustále zhoršuje: Terčom bombardovania sa stala nemocnica

Omran bol podľa miestneho lekára, ktorý si neželal byť menovaný, zranený v stredu večer spolu s ďalším štyrmi deťmi, jednou ženou a dvoma mladými mužmi.

Videozáznam z dielne Aleppo Media Center ukazuje záchranára, ako chlapčeka vytiahne z trosiek domu a posadí ho do zadnej časti čakajúcej sanitky. Dieťa napriek tomu, že je v žalostnom stave vôbec neplače. Vyzerá tak, že vôbec nevníma, čo sa okolo neho niečo deje a necíti bolesť.

Záchrana chlapca (5) v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/AMC)

Zaprášený Omran tichučko sedí, len v jednej chvíli natiahne ruku za svojim zranením na hlave, ale ani to ho nevyvedie z miery. Sanitka chlapca napokon odviezla do nemocnice, kde ho ošetrili a očistili od prachu, ktorý mal po celom tele. Neskôr v noci ho prepustili.

Podľa lekárov z nemocnice M10 spolu v stredu ošetrili asi 12 detí, všetky mladšie ako 15 rokov. Informoval denník The Telegraph.

Počet Sýrčanov zabitých v občianskej vojne sa odhaduje na 300-tisíc, pričom údaje o tom, koľko civilistov zomrelo pri náletoch v Aleppe v posledných týždňoch, nie sú presne známe.

Rusko a sýrsky režim letecky bombardujú povstalcov, ktorí držia v obliehaní časť mesta. Ich obeťami sa však stávajú aj nevinní obyvatelia. Ak budú nálety pokračovať, je evidentné, že podobných srdcervúcich záberov, aké sa naskytli pri pohľade na Omrana, bude len viac a viac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu