Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pápež František mal vzácnu návštevu: Tento prezident mu prišiel osobne poďakovať

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Francúzsky prezident Francois Hollande sa dnes vo Vatikáne súkromne stretol s pápežom Františkom, aby mu poďakoval za jeho solidaritu, ktorú francúzskemu ľudu vyjadril po júlových teroristických útokoch v Nice a Saint-Etienne du Rouvray. Hollande, ktorý sa otvorene hlási k ateizmu, s pápežom diskutoval približne 40 minút, uviedla agentúra AP.

Pred súkromnou audienciou sa zastavil ešte v historickom centre Ríma, kde navštívil francúzsky Kostol svätého Ľudovíta zo 16. storočia. Pred jednou z tamojších kaplniek, ktorá sa po vlaňajších teroristických útokoch v Paríži stala spomienkovým a modlitebných miestom, Hollande v tichosti postál asi desať minút.

V blízkosti oltára bola vystavená fotografia 85-ročného Jacquesa Hamela, francúzskeho kňaza, ktorého 25. júla počas rannej bohoslužby v kostole Saint-Etienne du Rouvray brutálne zavraždila dvojica mladých islamistov, priblížila agentúra Reuters.

Novinárom, ktorí sa zhromaždili pred kostolom, Hollande ešte pred svojou návštevou Vatikánu povedal, že pápežovi prišiel poďakovať za jeho solidaritu s Francúzskom. Hollande zároveň avizoval, že chce s pápežom v rámci audiencie hovoriť aj o množstve kresťanov, ktorí kvôli vojne utekajú zo svojich domovov na Blízkom východe a tiež o migračnej kríze v Európe. Francúzsky prezident sa dnes s pápežom Františkom stretol už po druhýkrát. Vatikán totiž oficiálne navštívil už v roku 2014.

Viac o téme: Francois HollandePápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu