Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Smutný príbeh bez víťaza: Žena uniesla pred rokmi dievčatko, milujúca matka bude pykať

Biologickí rodičia uneseného dievčaťa Zobraziť galériu (3)
Biologickí rodičia uneseného dievčaťa (Zdroj: Foto: Sita, YouTube/SABC Digital News)

KAPSKÉ MESTO - Neuveriteľný prípad, ktorý nemá víťaza. Na desať rokov väzenia odsúdili v Juhoafrickej republike ženu, ktorá pred takmer 20 rokmi uniesla z pôrodnice v Kapskom Meste novorodeniatko a vychovala ho ako vlastné. Oznámili to tamojšie médiá s odvolaním sa na verdikt súdu v Kapskom Meste.

Dievčatko žena uniesla v apríli 1997 tri dni po narodení. Teraz sa už ako dospelá dostala späť k biologickým rodičom. Ich druhá dcéra sa spriatelila v škole s dievčaťom, ktoré jej bolo nesmierne podobné. To podľa stanice BBC vyvolalo podozrenie niektorých ľudí. Následné policajné vyšetrovanie a testy DNA ukázali, že dievčatá sú sestry.

Smutný príbeh bez víťaza:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Sita, YouTube/SABC Digital News)

Na verejnosti je nájdená dcéra známa ako Zephany Nurseová. Toto meno jej dali rodičia a po jej zmiznutí ho používali aj médiá. Po terajšom nájdení sa ale dievča rozhodlo, že bude ďalej používať meno, ktoré jej dala teraz 51-ročná únoskyňa. Súd v záujme ochrany jej súkromia nariadil, že médiá nesmú používať adoptívny meno dievčaťa ani meno jej únoskyne.

Smutný príbeh bez víťaza:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: SABC Digital News)


Prečítajte si aj:

Šokujúce VIDEO únosu v Košiciach: Chlapčeka (4) vytrhol mame, zasiahol odvážny cestujúci!


Juhoafrické médiá podľa BBC uviedli, že už dospelá Zephany sa zatiaľ odmieta priateliť s biologickými rodičmi. Za svoju matku stále pokladá ženu, ktorá ju ukradla z pôrodnice a má teraz zostať roky za mrežami. Výšku trestu pre únoskyňu odsúdila aj biologická babička nájdenej vnučky.

Viac o téme: MatkaDieťaNemocnicaúnosVäzenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu