Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rodičom študenta (24) povedali, že na dovolenke zomrel: O 12 rokov sa dozvedeli krutú pravdu

David Sneddon Zobraziť galériu (3)
David Sneddon (Zdroj: helpfinddavid.com)

WASHINGTON - V roku 2004 vyhlásili amerického študenta Davida Sneddona za mŕtveho. Rodina, ktorá po ňom zúfalo pátrala, zažila o to väčší šok, keď sa teraz dozvedala, že ich syn dnes žije usporiadaným rodinným životom v Severnej Kórei. Okolo prípadu je však príliš veľa nezodpovedaných otázok.

Davida mali vo veku 24 rokov v Číne uniesť alebo zabiť neznámi páchatelia. Hoci jeho telo nikdy nenašli, vyhlásili ho za mŕtveho. Rodina sa však teraz dozvedela, že mladík žije. V roku 2004 ho v Číne uniesli Severokórejčania. Dnes žije s manželkou a dvomi deťmi v hlavnom meste Pchjongjang. Únoscovia ho údajne prinútili vyučovať angličtinu mladého severokórejského vodcu Kim Čong Una a stať sa jeho osobným lektorom.

Záhada uneseného chlapčeka: Zatiahli ho do dodávky, ale niečo tu nesedí, nikto neohlásil zmiznutie!

Ako uviedol Yahoo News Japan, stratený Sneddon aktuálne vyučuje angličtinu kórejské deti. „Hlboko v našom srdci sme vedeli, že je nažive, tak sme bojovali ďalej,“ reagovali rodičia, ktorým správa o nájdení syna nesmierne upokojila. Úrady im po zmiznutí mladíka povedali, že zrejme zahynul v kaňone rieky Jinša v provincii Jün-nan, ktorý je častým cieľom turistov.

Záhadný telefonát

Sneddon bol nezvestný od 26. augusta 2004 po tom, ako neprišiel na letisko do Soulu, kde sa mal stretnúť so svojím bratom. Rodičia si mysleli, že ich syn, ktorý sa vedel plynule dohovoriť kórejsky, mohol byť terčom nejakého útoku alebo únosu. Aj preto rodina v oblasti, kde sa stratil, rozvešala plagáty s jeho fotografiou.

Rodičom študenta (24) povedali,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: helpfinddavid.com)

O niekoľko rokov neskôr dostala Sneddonova rodina veľmi podivný telefonát od Američana, ktorý žije neďaleko Soulu. Informoval ich, že v Pchjongjangu žije niekto, kto zodpovedá opisu ich syna a učí tam angličtinu. To vzápätí vyvolalo tlak na americké úrady, aby situáciu prešetrili a pokúsili sa uneseného študenta vypátrať.

Ako sa rodina strateného študenta dozvedela, únosy cudzincov zo strany Severnej Kórei, resp. únosy v Ázii, neboli až také ojedinelé. Kathleen a Roy Sneddonovci na uľahčenie vypátrania syna založili špeciálnu stránku a všemožne sa snažia získať viac informácií o jeho zmiznutí a novom živote. 

Rodičom študenta (24) povedali,
Zobraziť galériu (3)

 

Viac o téme: únosDavid Sneddon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu