Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Milión libier za informáciu o nezvestnej Madeleine

Zmiznuté britské dievčatko Madelaine McCann. Zobraziť galériu (6)
Zmiznuté britské dievčatko Madelaine McCann.

LISABON - Britský podnikateľ ponúkol milión libier za informáciu, ktorá pomôže pri nájdení trojročného anglického dievčatka, ktoré zmizlo počas rodinnej dovolenky v Portugalsku. Informovali o tom médiá.

Portugalská polícia prerušila prehľadávanie okolia letoviska Algarve, kde Madeleine McCannová zmizla pred viac ako týždňom, a zamerala sa na ďalšie stopy. Odmenu ponúkol 57-ročný podnikateľ a otec troch detí Stephen Winyard žijúci v Monaku.

Portugalskí vyšetrovatelia zatiaľ obrátili pozornosť na nových podozrivých zo zmiznutia dievčatka, ktoré sa stratilo z hotelovej izby, kým rodičia boli v neďalekej reštaurácii. Podľa portugalských novín Correio da Manha policajné psy sledovali stopu Madeleine, ktorá viedla do ďalšej izby v hotelovom komplexe Praia de Luz, kde bola rodina ubytovaná.

Izba bola prenajatá na meno britského páru, ktorý odišiel 3. mája krátko po zmiznutí dievčatka. Súhlasí to s ďalšími stopami, ktoré polícia vyšetruje, vrátane záberov bezpečnostnej kamery (CCTV), na ktorých vidno dievčatko pripomínajúce Madeleine v spoločnosti troch dospelých na benzínovej stanici v blízkosti letoviska počas noci zmiznutia. Trojica, žena a dvaja muži, ktorí sa údajne správali podozrivo, dorazili na aute s britskou poznávacou značkou do autoservisu v Lagose neďaleko mesta Praia da Luz. Dvaja podozriví, muž a žena, tiež údajne fotografovali deti v dedine Sagres vzdialenej 30 kilometrov od Lagosu. Vzdialili sa po tom, ako ich poslal preč otec štvorročného dievčatka. Spolu s manželkou muža na záberoch CCTV identifikovali.

Noviny Correio de Manha informujú, že polícia vypočúvala dvoch podozrivých, čo však polícia nepotvrdila. Ďalší denník Diairo de Noticias napísal, že zamestnanci hotela, kde rodičia dievčatka Gerry a Kate McCannovci bývali, by mohli byť do prípadu zapletení. Podľa novín zamestnanci popreli tvrdenie, že rodičia svoje tri deti v hotelovej izbe kontrolovali každú polhodinu v deň zmiznutia dieťaťa.

Madeleine, ktorá bude mať v sobotu štyri roky, bola v izbe s mladším bratom a sestrou, dvojčatami. Obe deti v izbe zostali. Rodičov Madeleine, starých rodičov a ďalších Britov vypočúvala vo štvrtok polícia, ako však vyhlásila, "v žiadnom prípade" nie sú podozriví. Otec nezvestného dievčatka v piatok v Portugalsku prečítal pred novinármi vyhlásenie, v ktorom odmietol kritiku portugalskej polície, ktorá sa objavila v britskej tlači.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu