Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trest za vraždu bol nekompromisný: V Georgii popravili muža, ktorý zabil svojho kamaráta

John Wayne Conner
John Wayne Conner (Zdroj: SITA)

JACKSON - V americkom štáte Georgia popravili dnes smrtiacou injekciou Johna Waynea Connera (60), ktorý bol odsúdený na smrť za to, že v januári 1982 dobil na smrť svojho kamaráta. Informovala o tom agentúra AP.

K vražde, za ktorú bol Conner odsúdený na smrť, došlo v januári 1982 v meste Milan po tom, ako Conner, jeho priateľka a kamarát J.T. White strávili noc pitím alkoholu a fajčením marihuany. White v jednej chvíli vyslovil želanie mať pohlavný styk s Connerovou priateľkou. Medzi oboma mužmi vypukla hádka, počas ktorej Conner udrel Whitea fľašou po hlave, mlátil ho drevenou palicou a poskákal mu po hrudníku a hlave. Po vražde jeho telo odviezol autom do neďalekej priekopy.

Conner nemal posledné želanie a odmietol, aby sa kňaz za neho pomodlil. Za mŕtveho bol vyhlásený o 00.29 h miestneho času (06.29 h SELČ). Conner bol šiestym odsúdeným na smrť, ktorého tohto roku v Georgii popravili. Celkovo popravili tohto roku v Spojených štátoch 15 ľudí. Okrem Georgie vykonali šesť popráv aj v Texase a po jednej v štátoch Alabama, Florida a Missouri.

Viac o téme: GeorgiaJohn Wayne Conner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu