Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Česká poslanecká snemovňa dnes zažila drámu: Anonym si z nich urobil dobrý deň

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Anonym dnes pohrozil bombovým útokom v Poslaneckej snemovni Českej republiky v Prahe, ktorá následne predčasne ukončila svoje dnešné rokovanie. Údajné uloženie bomby nahlásil aj v Českej televízii na Kavčích horách, ktorú museli opustiť všetci, ktorí sa priamo nepodieľali na vysielaní. Ďalšie bomby mali byť v Kriminalistickom ústave a v budove Vrchného súdu. Novinky.cz informovali, že polícia žiadnu nálož neobjavila.

V dolnej komore parlamentu mala bomba podľa anonymného oznámenia vybuchnúť o 18.30 h. Predseda Poslaneckej snemovne Jan Hamáček denníku Právo povedal, že ho "riaditeľ ochrannej služby polície o tejto situácii informoval, preto sme boli nútení rokovanie prerušiť".

Hrozbe bombou čelil dnes parlament po tretí raz za aktuálne funkčné obdobie. Preto prechádzajú všetci zamestnanci aj spolupracovníci poslancov i všetky osobné autá, ktoré parkujú v garážach parlamentu, prísnou kontrolou. Minulý mesiac sa uložením bomby na železničných staniciach v Prahe, Pardubiciach a Plzni a tiež na magistrátoch a v jednej škole vyhrážal anonym, ktorého zadržali do niekoľkých hodín. Ukázalo sa, že išlo o planú vyhrážku 41-ročného invalida na vozíku, ktorý chcel upozorniť na svoje problémy.

Viac o téme: Bombaútok PrahaPoslanecká snemovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu