Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Silná búrka sa v okamihu zmenila na záplavy: Hasiči museli evakuovať vyše 400 detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: TASR)

HRADEC KRÁLOVÉ - V dôsledku silnej búrky museli hasiči v obci Jílovice v okrese Hradec Králové na severovýchode Česka evakuovať v sobotu z miestneho ihriska vyše 400 detí ohrozovaných lokálnymi záplavami. Voda spôsobila materiálne škody aj v štyroch susedných dedinách a zatopila niekoľko objektov, informoval dnes spravodajský server denníka Mladá fronta DNES.

V Jíloviciach sa konala v sobotu popoludní súťaž detí a mládeže v požiarnom športe. Ihrisko však začalo byť ohrozované miestnymi záplavami a vyrazili k nemu jednotky profesionálnych i dobrovoľných hasičov.

"Veľkí" hasiči evakuovali "malých" hasičov do budovy školy v Českom Meziříčí, okres Rychnov nad Kněžnou, kde si ich neskôr vyzdvihli ich rodičia. Pri záchrannej akcii nebol nikto zranený. Lokálne povodne zaplavili v uvedenom regióne desiatky pivníc, v dvoch desiatkach prípadov vnikla voda aj do obytných priestorov. Hasiči tam museli evakuovať zhruba desiatku ľudí a dvom ľuďom bolo dokonca treba zaistiť náhradné ubytovanie, povedal pre spravodajský portál iDNES.cz hovorca královohradeckých hasičov.

Viac o téme: ZáplavyHradec Králové
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu