Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nová desivá teória o páde airbusu môže ovplyvniť budúcnosť letectva: Zničil MS804 meteor?

Môže za zrútenie airbusu meteor? Zobraziť galériu (3)
Môže za zrútenie airbusu meteor? (Zdroj: SITA/AP, YouTube)

LONDÝN - Vyšetrovatelia stále pracujú na zistení príčiny zrútenia sa airbusu spoločnosti Egyptair. Od tragédie ubehol už týždeň a zatiaľ sa neobjavili žiadne presné dôkazy, ktoré by vysvetľovali pád lietadla do Stredozemného mora, no zato teórií sa vynorilo neúrekom. Tá najnovšia hovorí o tom, že let MS804 mohol zasiahnuť fragment z rozpadajúceho sa meteoru.

Zvrat v záhade zrúteného airbusu: Pilot urobil núdzový manéver, TOTO sú jeho posledné slová

Minulý utorok malo prísť k rozpadu masívnej horniny s hmotnosťou až 10.000 ton v zemskej atmosfére a jej úlomky dopadali na Zem práve v čase, kedy letová prevádzka stratila kontakt s lietadlom smerujúcim z Paríža do Káhiry so 66 ľuďmi na palube. Meteor sa rozpadol na tisíce menších kúskov s veľkosťou od päť do 60 cm, ktoré boli rozptýlené minulú stredu až piatok medzi Grónskom a Austráliou.

Časti padajúceho meteoru sa podľa portálu express.co.uk podarilo natočiť na palubnú kameru policajtom v New Yorku a zatiaľ najväčší kus sa našiel v Argentíne. Odborníci však veria, že prevažné množstvo fragmentov mohlo padať po celom Strednom východe a v Stredomorí, kde sa airbus stratil.

Trosky z letu MS804 objavené v Stredozemnom mori.
Zobraziť galériu (3)
Trosky z letu MS804 objavené v Stredozemnom mori.  (Zdroj: egypt army)

Nová desivá teória o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: egypt army)

V Rusku bola vydaná výstraha, ktorá zdôraznila potenciálnu hrozbu pre lietadlá. Meteor bol identifikovaný ruskou vesmírnou stanicou v Tadžikistane. Varovanie bolo vydané aj pre protilietadlové zbrane s tým, že by úlomky mohli aktivovať poplašné systémy. Vyšetrovatelia leteckých nešťastí by tak mali zvážiť možnosť, či kus vesmírnej horniny nemohol zasiahnuť aj lietadlo egyptských aeroliniek a spôsobiť výbuch.

Doteraz neexistuje jasné vysvetlenie príčiny pádu a k zodpovednosti sa neprihlásila ani žiadna teroristická skupina. Vynorili sa akurát tak konšpiračné teórie. Jedna z nich sa domnieva, že by za katastrofou mohlo byť UFO, ktoré nahlásili v rovnaký deň a v rovnakom regióne tureckí piloti. Ďalšia sa pokúša spájať let MS804 so zrútením letu Malaysia Airlines MH370, pretože k nemu došlo symbolicky presne 804 dní po tom, čo predošlá tragédia.

Viac o téme: AirbusMeteorEgyptairMS804
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu