Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNA SPRÁVA Vyšetrovatelia objavili čiernu skrinku z havarovaného letu MS804

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

KÁHIRA - Egyptské úrady uviedli, že v Stredozemnom mori detekovali signály, ktoré zrejme pochádzajú z čiernej skrinky havarovaného lietadla spoločnosti EgyptAir. Znamenalo by to prielom vo vyšetrovaní tragédie. Správu budeme aktualizovať.

Čiernu skrinku lokalizoval francúzsky tím vyšetrovateľov. Skrinka nachádzajúca sa hlboko pod vodou by mala obsahovať pdôležité záznamy o lete a priebeh rozhovorov v kokpite. Vyšetrovatelia sa predmet snažili nájsť čo najskôr, pretože dokáže vysielať signály len štyri až päť týždňov od nehody. Záznamy by mohli vyšetrovateľom pomôcť určiť príčinu havárie. Odborníci pracujú s dvoma verziami - rovnako pravdepodobný ako teroristický útok je aj technická porucha lietadla.

Lietadlo Airbus A320 spoločnosti EgyptAir, let MS804, so 66 ľuďmi na palube vyštartovalo z parížskeho Letiska Charla de Gaulla v stredu o 23.09 h SELČ. Dispečeri s ním stratili kontakt nad Stredozemným morom vo štvrtok o 02.45 h SELČ, keď sa už nachádzalo v egyptskom vzdušnom priestore. Pilot lietadla podľa agentúry Reuters posledný raz komunikoval s dispečermi desať minút predtým, než lietadlo, letiace vo výške 11 280 metrov, zmizlo z radarov.

Viac o téme: EgyptAirMS804
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu