Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pozor na farby! Odborníčka prezradila, aká spodná bielizeň vám zmení život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

BALMORAL - Máte každý kus spodnej bielizne v čiernej farbe? Chyba! Odborníci hovoria, že farba spodnej bielizne vám ovplyvní deň viac, ako si myslíte. Náš mozog dokážu zaujímavé farby šikovne oklamať, aby pracoval lepšie v náš prospech. Prečítajte si, aké farby spodnej bielizne najviac obľubuje.

Farby majú podľa odborníkov energetický vibračný účinok, ktorý nás podvedome ovplyvňuje a môže meniť našu náladu. Ak máte pocit, že je váš život nevýrazný a nudný, pozrite sa na svoju bielizeň. Nie je náhodou bielej, čiernej alebo sivej farby?

Čo sa stane, ak si nebudete vymieňať spodnú bielizeň každý deň?

Expertka na farby Anjel OBryantová hovorí, že každá farba, ktorú máte na sebe, vás ovplyvňuje. A dokonca na nás pôsobia aj tie farby, ktoré nikto nevidí. Napríklad odtieň spodnej bielizne.

„Každá z farieb vibruje na odlišnej úrovni. Nezáleží na tom, či je vidno alebo nie, vibrácie prenikajú cez kožu až do mozgu a celého tela,“ mieni OBryantová. Nezáleží ani tak na tom, či je spodná bielizeň vzorovaná alebo čipkovaná, dôležitá je farba.

V spálni vám čierna nepomôže

OBryantová zdôrazňuje, že v oblasti panvy a žalúdka sa nachádza základná čakra, preto je výber dôležitý. Jeden z našich najväčších omylov hovorí, že čierna farba je vhodná do našej spálne. Dôvod je ten, že podobne ako biela či sivá, táto farba nevibruje. Do spálne by sme si podľa odborníčky mali obliekať červenú. Táto farba je vhodná nielen pod oblečenie, lebo vypovedá o tom, že sme aktívni, životaschopní a extrovertní.

Ženám, ktoré sa pripravujú na dôležitý pracovný pohovor, OBryantová odporúča obliecť si nielen spodnú bielizeň vo farbe námorníckej modrej alebo tmavomodrej, pretože upokojuje a pôsobí veľmi profesionálne.

Pozor na farby! Odborníčka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Šaty robia človeka

Pomocou farieb môžete život zmeniť k lepšiemu. Ak máte doma nepokojné deti, ktorým sa v noci nechce spať, skúste im nakúpiť pyžamá v modrej alebo ružovej farbe, ktoré uvoľňujú a upokojujú.

Hnedá farba pôsobí nudne a znižuje energetickú výkonnosť, tyrkysová zasa zvyšuje koncentráciu, preto je vhodná pre študentov. Oblečenie čiernej farby o vás hovorí, že máte sklony k ovládaniu okolia, sivá o citovej rezervovanosti a biela o tom, že potrebujete priestor. Podľa OBryantovej tvoria farby približne 50 percent vizuálneho obrazu o vás, preto by ste si mali starostlivo vyberať farebné kombinácie vášho oblečenia. Spomeňte si na staré ľudové porekadlo „šaty robia človeka“!

Pozor na farby! Odborníčka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Viac o téme: FarbySpodná bielizeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu