Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zvrat v prípade uneseného syna pakistanského expremiéra Gíláního: Je zachránený a v bezpečí

Pakistanský expremiér Júsuf Raza Gílání
Pakistanský expremiér Júsuf Raza Gílání (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Syna bývalého pakistanského premiéra Júsufa Razu Gíláního, uneseného pred tromi rokmi militantným hnutím Taliban, oslobodili dnes v Afganistane pri operácii amerických a afganských síl. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na predstaviteľov pakistanského ministerstva zahraničných vecí.

Ozbrojení radikáli z Talibanu uniesli Alího Hajdara Gíláního počas volebného zhromaždenia 9. mája 2013 z domovského mesta tejto rodiny - Multánu vo východnom Pakistane. Gílání bol pakistanským premiérom v rokoch 2008-2012. Jeho sekulárna, proti Talibanu zameraná Pakistanská ľudová strana viedla viacero veľkých ofenzív proti militantom tohto hnutia. Vlani expremiér Gílání oznámil, že únoscovia požadujú výmenou za jeho syna, tridsiatnika, prepustenie niekoľkých väzňov z teroristickej siete al-Káida, uviedla agentúra AP.

"Poradca pre afganskú národnú bezpečnosť Haníf Atmar v telefonáte poradcovi pakistanského premiéra pre zahraničné záležitosti Sartádžovi Azízovi oznámil, že Alí je zachránený a v bezpečí," uviedlo ministerstvo vo vyhlásení. Oslobodzovacia operácia bola spoločnou akciou afganských a amerických bezpečnostných síl a uskutočnila sa v afganskej provincii Ghazní.

Viac o téme: AfganistanJúsuf Raza Gílání
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu