Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lov na militantov pokračuje: Polícia pri prestrelkách zabila 14 členov al-Káidy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MULTÁN - Pri dvoch zásahoch v strednej časti Pakistanu usmrtila tamojšia polícia 14 členov teroristickej organizácie al-Káida a niekoľkých ďalších militantov. S odvolaním sa na vyhlásenie protiteroristického oddelenie pakistanskej polície o tom dnes informovala agentúra AP.

Polícia dnes uviedla, že pri razii neďaleko mesta Multán v provincii Pandžáb bolo v stredu zabitých osem členov al-Káidy a niekoľko ďalších militantov. Viacerým extrémistom sa však podarilo z miesta ujsť. O deň neskôr ich ale bezpečnostné zložky vystopovali v neďalekom okrese Dera Gházi Chán a pri následnej prestrelke usmrtili ďalších šiestich. 

Pakistanská polícia dnes zároveň zabila troch pravdepodobných samovražedných bombových útočníkov. Na tých ju upozornil jeden z militantv, keď nechtiac odpálil nálože na svojej veste, keď išiel motorkou do mesta Péšavar na severozápade Pakistanu. Väčšina členov vedenia al-Káidy utiekla z Afganistanu do susedného Pakistanu v roku 2001, po invázii vojsk pod vedením Spojených štátov.

Viac o téme: PakistanAl-Káida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu