Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Turecké hranice sú opäť v palebnom zovretí: Mínometná paľba vedená zo Sýrie

Boje pri meste Kilis Zobraziť galériu (2)
Boje pri meste Kilis (Zdroj: TASR)

ANKARA - Najmenej dvaja ľudia utrpeli zranenia v dôsledku mínometnej paľby vedenej zo Sýrie na územie Turecka. Incident sa odohral dnes ráno v oblasti tureckého mesta Kilis ležiaceho pri hranici so Sýriou, informovala agentúra Dogan.

Zranených previezli do nemocnice. Polícia zaistila miesto činu a vyšetruje ho, uviedla televízia CNN Türk. Kilis bol už viackrát terčom cezhraničnej paľby.

V marci pri takomto incidente prišli o život dve osoby - dospelý a dieťa. Zodpovednosť za tento útok bola pripísaná extrémistickej organizácii Daeš, ktorý kontroluje časť územia Sýrie i susedného Iraku.

Turecká obrana už odpovedala na útok

Turecké delostrelectvo dislokované na hraniciach so Sýriou dnes podniklo útok na pozície militantnej organizácie Daeš na sýrskom území. Informovala o tom turecká televízia NTV, podľa ktorej ide o odvetu za mínometnú paľbu vedenú dnes ráno zo Sýrie na územie Turecka.

V dôsledku mínometnej paľby z oblastí obsadených Daeš v Sýrii boli na tureckom území podľa najnovších správ zranené tri osoby: dvaja Sýrčania a jeden občan Turecka. Incident sa odohral v oblasti tureckého mesta Kilis ležiaceho pri hraniciach so Sýriou, informovala agentúra Dogan. Podľa NTV strely dopadli v blízkosti školských budov. Úrady nariadili ich okamžitú evakuáciu.

Zranených previezli do nemocnice. Polícia zaistila miesto činu, uviedla televízia CNN Türk. Kilis bol už viackrát terčom cezhraničnej paľby. V marci tam pri takomto incidente prišli o život dve osoby - dospelý a dieťa. Zodpovednosť za tento útok bola pripísaná extrémistickej organizácii Islamský štát, kontrolujúcej časť územia Sýrie i susedného Iraku.

Turecký premiér Ahmet Davutoglu v utorok uviedol, že mesto Kilis, kde sa nachádza veľký utečenecký tábor, má na budúci týždeň v sobotu navštíviť nemecká kancelárka Angela Merkelová. Jej hovorca Steffen Seibert pre agentúru DPA túto informáciu nepotvrdil.

Viac o téme: TureckoSýriaDaešPaľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu