Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najhoršie správy sa potvrdili: Daeš uniesol 300 robotníkov a drží ich v zajatí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAMASK - Sýrska štátna televízia potvrdila dnes únos viac než 300 robotníkov cementárne neďaleko metropoly Damask, ktorých pravdepodobne v utorok zajali bojovníci extrémistickej skupiny Daeš. K útoku na cementáreň došlo pri meste Dumajr 40 kilometrov severovýchodne od Damasku. Televízia sa odvolávala na nemenovaný zdroj z prostredia ministerstva priemyslu, pričom neuviedla, v ktorý deň malo k únosu dôjsť. Ministerstvo mali o incidente podľa televízie informovať manažéri cementárne.

Štátna tlačová agentúra SANA s odvolaním sa na jedného z manažérov cementární uviedla, že so zamestnancami podniku sa odvtedy nepodarilo nadviazať žiaden kontakt. O únose robotníkov úrady nateraz ďalšie informácie neposkytli, žiadna skupina sa k nemu dosiaľ verejne neprihlásila.

Sýrske štátne médiá informovali aj o prudkých bojoch na viacerých miestach krajiny, ktorých intenzita dnes eskalovala. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktoré dlhodobo monitoruje konflikt v Sýrii, dnes informovalo o zmiznutí desiatok robotníkov po útoku milícií Daeš. K útoku malo podľa zdrojov SOHR dôjsť v utorok.

Robotníci boli podľa zistení stanice BBC unesení z nocľahárne na predmestí Dumajru, v ktorého okolí v uplynulých dňoch prebiehali ťažké boje medzi sýrskymi vládnymi silami a bojovníkmi Daeš.

Viac o téme: SýriaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu