Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Otrasný prípad znásilnenia v Indii: Útočník po akte 15-ročné dievča zbil a zapálil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: salon.com)

TIGRI - India má ďalší otrasný prípad sexuálneho útoku, ktorého obeťou sa stala 15-ročná dievčina z dediny Tigri neďaleko indickej metropoly Dillí, ktorá teraz bojuje v nemocnici o život. Útočník ju podľa médií najprv znásilnil na strešnej terase domu jej rodičov a potom ju zbil a zapálil.

Prípad sa odohral v pondelok a polícia už zadržala dvadsaťročného muža, ktorý je zo zločinu podozrivý. Podľa hovorcu polície Jadrama Singha ho usvedčujú okrem iného popáleniny na rukách. Bol už obvinený z viacerých trestných činov, vrátane znásilnenia, pokusu o vraždu, napadnutie maloletej osoby a spôsobenia veľmi vážneho zranenia.

Obeť bola hospitalizovaná v kritickom stave s vážnymi popáleninami, dodal Singh. Indické médiá uvádzajú, že má popáleniny na 95 percentách tela.

Podľa policajnej správy dcéru našli jej rodičia v pondelok niekoľko hodín pred svitaním na terase po tom, čo počuli jej krik. Dievča neskôr policajtom povedala, že ju znásilnil, zbil a potom zapálil muž, ktorý ju sledoval niekoľko mesiacov.

Tento zločin je len jedným z radu podobných prípadov znásilnenia žien alebo detí, ku ktorým nedávno v Indii došlo. Tieto trestné činy sú v druhej najľudnatejšej krajine sveta stále veľkým problémom, a to cez sprísnenie trestnoprávnych postihov za ich spáchanie, ktoré boli schválené po hroznom prípade, ktorý sa odohral pred tromi rokmi a vyvolal pobúrenie indickej i medzinárodnej verejnosti.

V decembri 2012 šesť mužov znásilnilo v Dillí v autobuse 23-ročnú študentku a následne ju brutálne zbili. Žena o dva týždne neskôr na následky zranení zomrela. Útočníci vtedy takisto potĺkli jej priateľa, ktorý obeť sprevádzal domov. Štyria dospelí násilníci boli odsúdení na tresty smrti a teraz čakajú na výsledok odvolania. Piaty muž bol nájdený obesený v cele, kde údajne spáchal samovraždu.

Šiesty páchateľ, ktorý mal v čase útoku krátko pred 18. narodeninami, bol súdený v oddelenom procese ako maloletý a dostal trojročný trest. Vlani v decembri vyšiel z väznice na slobodu.

Viac o téme: Znásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu