Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Polícia zadržala druhého Lubitza: Pilot mal v pláne havarovať s 200 cestujúcimi na palube!

Andreas Lubitz Zobraziť galériu (2)
Andreas Lubitz

RÍM – Tesne o minútu dvanásť zastavila talianska polícia pilota, ktorý chcel vzhliadnuť s 200 cestujúcimi v ústrety smrti. Dôvodom malo byť rozpadávajúce sa manželstvo.

Pracovníci rímskeho letiska Fiumicino dostali minulý rok v januári upozornenie od partnerky inkriminovaného pilota po tom, ako je poslal esemesku, v ktorej hrozil zabitím seba a ďalších 200 pasažierov na palube letu z Ríma do Tokia. Incident bol až doteraz držaný v tajnosti pred médiami, informuje portál Express.co.uk.

Lubitz nebol jediný pilot-samovrah: Tento muž chcel zabiť seba, no usmrtil pasažierov a prežil!

Štyridsaťročný pilot má dieťa a žije v severotalianskom meste Padua. Po rozchode s manželkou mal svoju ženu sledovať a samovražednou správou si zrejme vynucoval, aby sa s ním manželka oficiálne nerozviedla. Talianske médiá potvrdili, že pilot je pod dohľadom psychiatrov.

Správa o pilotových zámeroch vyznela poplašne po skúsenosti, ktorú svetu uštedril Andreas Lubitz. Let Germanwings 9525 z Barcelony do Düsseldorfu sa v marci minulého roka skončil tragicky pre 150 ľudí. Hoci bol Lubitz psychicky nespôsobilý na výkon profesie pilota, leteckaá spoločnosť o tom nevedela.

Viac o téme: PilotHavária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu