Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Epidémia tesne za hranicami! Len vo Viedni zaznamenali 14-tisíc prípadov chrípky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

VIEDEŇ - Okolo 14.000 nových prípadov ochorení chrípkového charakteru zaznamenali v uplynulom týždni v rakúskom hlavnom meste.

Nielen vo Viedni, ale aj v ďalších oblastiach Rakúska a iných európskych štátoch je vírus chrípky v súčasnosti značne aktívny. Ako dnes informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na virológov viedenskej Lekárskej univerzity, v predložených vzorkách sa popri vírusoch chrípky typu B našli aj vírusy typu A 

Priebeh vývoja chrípkovej epidémie v Rakúsku podľa nich takmer presne zodpovedá vývoju v sezóne 2012/2013. Vtedy sa vrchol dosiahol v ôsmom kalendárnom týždni, keď zaregistrovali okolo 17.000 nových prípadov ochorenia. O dva roky neskôr bol najvyšší počet nových ochorení dosiahnutý vo Viedni o čosi skôr so 16.000 novými prípadmi za týždeň. 

Špecifikom v tomto roku je, že pred najčastejšie sa vyskytujúcim vírusom chrípky typu B chráni tohtoročné sérum nedostatočne. Odborníci však napriek tomu upozorňujú, že prítomnosť séra v organizme zmierňuje priebeh ochorenia a je podstatne lepšou voľbou ako dodatočná liečba chrípky.

Viac o téme: Chrípka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu