Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podpaľač rozpútal ohnivé peklo: V továrni našli hromady tiel prisťahovalcov vrátane detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MOSKVA - Najmenej 12 obetí na životoch, vrátane troch detí, si v noci na dnes vyžiadal rozsiahly požiar v Moskve.

V budove, ktorú zachvátili plamene, sa nachádzala krajčírska dielňa, v ktorej žili prisťahovalci zo Strednej Ázie. Kriminalisti podľa agentúry Interfax predpokladajú, že išlo o podpaľačstvo. Na mieste sa podľa nemenovaného policajného činiteľa totiž našli dva zdroje, od ktorých sa plamene začali šíriť.

"Podľa predbežných údajov žili na pracovisku migranti, niektorí tu boli dokonca aj s deťmi. Zahynuli tri deti, vrátane kojencov. Prípad je otvorený, je tu podozrenie na podpaľačstvo," uviedol úradný splnomocnenec pre práva detí Pavel Astachov. "Dielňu spálili aj s pracovníkmi," napísal v titulku internetový denník Gazeta.ru.

Mohutný požiar zachvátil staršiu budovu v moskovskej štvrti Sokoľniky, v ktorej sídlila krajčírska dielňa. Plamene sa rýchlo rozšírili na plochu zhruba 3000 metrov štvorcových. Po uhasení požiaru sa podľa rôznych zdrojov našli telesné pozostatky ôsmich alebo deviatich osôb a úrady začali ihneď zisťovať ich totožnosť. 

Vyšetrovatelia ihneď začali trestné stíhanie pre podozrenie z úmyselného zničenia majetku a zavinenia smrti osôb. Podľa prvých zistení bol požiar zrejme založený zámerne s cieľom zamiesť stopy po spáchaní zločinu. Bezprostredne nebolo jasné, či obete zomreli v dôsledku požiaru alebo ešte pred jeho vypuknutím. 

Viac o téme: RuskoPožiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu