Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Škandál na hodine fyziky: Učiteľ zadal príklad s poburujúcim znením

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BIALYMSTOK - Príklad so šokujúcim zadaním nadiktoval učiteľ svojim žiakom v jednej poľskej strednej škole v Bialymstoku. Rodičia ostali po prečítaní zadania, ktoré uvideli v zošitoch svojich detí, pobúrení. Tu je znenie príkladu.

"Štyria utečenci sa snažia zo Sýrie dostať do Grécka na plti s rozmermi 1m x 2m x 20cm a hustotou 800 kg/m3. Vypočítajte, koľko utečencov z nej treba zhodiť, aby doplávala do cieľa, ak každý z utečencov váži 60 kg," stojí v zošitoch študentov druhého ročníka.

Škandál na hodine fyziky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: bialystok.wyborcza.pl)

Príklad zadal Grzegorz Nowik, stredoškolský učiteľ fyziky. Úloha sa razom začala šíriť cez internet. Reakcie pobúrených rodičov na seba nenechali dlho čakať. "Myslela som si, že škola je miestom, ktoré učí tolerancii a porozumeniu a skôr karhá pre takéto postoje. Ukazuje sa však, že s vecou už bolo vedenie školy oboznámené. Skôr o tom informoval otec jedného študenta z tej istej triedy. Učiteľ ale nedostal žiaden postih. Desivé!" vyznala sa nahnevaná mama pre poľský portál bialystok.wyborcza.pl, keď prípad ohlásila kompetentným a žiadala vysvetlenie. 

Podľa rodičov príklad nehovoril o tragédii utečencov, ale o opovrhovaní práve teraz, keď je ich problematika veľmi aktuálna. Zástupkyňa riaditeľa školy Elizabeth Stasiewiczová povedala, že situáciu s učiteľom riešili koncom septembra. Oznámila, že riaditeľka mala s podriadeným rozhovor. Upozornila ho na to, že ak sa budú podobné incidenty opakovať, rozviaže s ním pracovný pomer.  Učiteľ pripustil, že zadanie príkladu nebolo príliš šťastné a ospravedlnil sa. Zástupkyňa zdôraznila, že škola nikdy nemala podobné incidenty a že išlo o prvý prípad, na ktorý okamžite reagovali. Reagovať budú za každým, ak by sa niečo podobné ešte vyskytlo. Škola podľa nej kladie veľký dôraz na vzdelávanie v duchu otvorenosti a tolerancie. 

 

 

 

Viac o téme: UčiteľUtečenciPríkladPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu