Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tragickú nehodu vo Francúzsku pravdepodobne zapríčinila unikajúca nafta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BORDEAUX - K tragédii na juhozápade Francúzska, kde si zrážka autobusu a kamióna vyžiadala pred troma dňami 43 mŕtvych, mohlo podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov viesť prerazenie rezervnej nádrže kamióna kusom kovu. Unikajúca nafta sa následne mohla pri kontakte s horúcim predmetom vznietiť a mohla tak spôsobiť inferno, ktoré pripravilo o život viac ako štyri desiatky zväčša skôr narodených ľudí.

Informácie zverejnil dnes prokurátor Christophe Auger, podľa slov ktorého však túto hypotézu musí ešte potvrdiť pokračujúce vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k tragédii.

Podľa jeho názoru však spomínaná príčina mohla viesť v piatok ráno k vzniku ohnivej gule, ktorá v krátkom čase zachvátila tak kamión, ako aj autobus, pripomenula tlačová agentúra DPA.

Najtragickejšiu cestnú dopravnú nehodu vo Francúzsku v uplynulých viac ako 30 rokoch, ale aj jednu z najvážnejších v uplynulom desaťročí na európskom kontinente, prežilo niekoľko šťastlivcov, ktorí sa včas dostali z autobusu vďaka duchaprítomnosti vodiča. Dejiskom nešťastia bola mimoriadne nebezpečná zákruta pri obci Puisseguin asi 40 kilometrov východe od mesta Bordeaux.

Viac o téme: BordeauxChristophe Auger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu